Други

betahaus – за споделянето и кооперативите

betahaus Sofia – един малък оазис от най-разнородни работливи, амбициозни, талантливи млади хора, обединени от идеята да… споделят. И те споделят не само пространството около себе си, но и идеи, визии, мисли в приятната атмосфера на кафенето или из дебрите на co-working space-a.

betahaus, farmhopping, кооперативи
Image by betahaus.bg

Отборът от ентусиасти, който те посреща още от вратата, е готов да те преведе през цялото пространство, наречено betahaus – от кафенето, в което ще те приветства, през голямата и малка конферента зала, докато накрая не се озовеш в същинския работен форум. Там разходката ще продължи измежду бюрата – flex, fix, team дескове – на които неуморно се трудят програмисти; писатели; инженери; архитекти; маркетинг чудовища (със сигурност пропускаме доста интересни професии) и успешно развиващи се стартъпи, чието вдъхновение в огромна степен е betahaus.

И точно в тази разнородна вдъхновяваща атмосфера, съвсем естествено се роди и първият farmhopping кооператив – първоначално само за обитателите, но в последствие и за всеки, който желае да се включи. Единственото условие е да искаш да се храниш с истинска храна.

betahaus, farmhopping, кооперативи
Image by betahaus.bg

Помолихме Александър Михайлов, основател на betahaus, да каже няколко думи за това как достъпа до качествена храна придава добавена стойност за хората в бетахаус. Ето и какво сподели той.

Като първото споделено работно пространство в България се радваме, че сме и първата локация за групови поръчки от farmhopping, проект с потенциал да промени една цяла индустрия в глобален мащаб. Защото ни е грижа какво консумираме и искаме да съхраним вековните традиции на натуралното производство.

На въпроса защо би посъветвал и други да се включат в кооператива на betahaus и да си взимат продуктите от тук, той отговаря кратко и с усмивка – “Защото си заслужава!

betahaus, farmhopping, кооперативи
Image by betahaus.bg

Причините да дойдеш в betahaus са много – от чисто професионални, до това да изпиеш една чаша страхотно кафе, заобиколен от интересни хора, с които можеш да разискваш цяло стълкновение от теми и да не усетиш как времето е хвръкнало. Събитията, които се организират обикновено в голямата конферентна зала събират все повече и повече народ, искащ да научи повече за биткойни, последните маркетингови тенденции или пък да чуе повече за астрологичния си знак.

Но както установих при първия си сблъсък с идеята за betahaus – за betahaus не се говори, betahaus трябва да се види. Така че се възползвайте от прекрасното време и посети най-готиното споделено работно място в Лозенец, София, България, а защо не и в Европа.

Автор: Милица Цветкова

One response to “betahaus – за споделянето и кооперативите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *