Постни, Рецепти

Сготви с farmhopping: Талиатели от лимец със задушени зеленчуци

Имаме удоволствието да ви представим втората рецепта, изпратена за конкурса ни “Сготви с farmhopping”! Tя е дело на Диана Григорова и представлява паста със задушени зеленчуци.

Ето какво ни пише Диана:

“Ще представя любимата ни рецепта за паста вкъщи. Обикновено я приготвяме с талиателите от лимец, които предлагате, но тъй като невинаги имаме на разположение (поради естеството им), изпращам снимка, на която е приготвена с нудъли.

В голям съд задушавам нарязани на ивици 2 червени чушки, 2 моркова, 1 глава лук (може и пресен), 2-3 скилидки чесън, 2 тиквички. Зеленчуците се задушават в малко масло и се подправят със сол и зеленчукова подправка (използвам такава от пазара, без мононатриев глутамат).

След като зеленчуците се задушат, към тях се прибавя сварената паста, всичко се разбърква много добре и се сервира. Препоръчвам рецептата да се направи с талиателите от лимец, стават божествени.”

Ние решихме да послушаме Диана и да изпробваме тази вкусотия точно с талиателите от лимец на Мама Или! Ето го и резултатът – вкусна и здравословна паста с ароматни зеленчуци:

Талиатели от лимец със задушени зеленчуци

Нека ви е сладко и слънчево!

Конкурсът ни продължава с пълна сила, така че качвайте рецепти на страницата ни във Facebook, за да спечелите и вие ваучер за 20 лв. отстъпка от следващата ви поръчка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *