пасищни пилета, пасищни кокошки, sunnyfarm
Истории от фермите

Как отглеждат пилетата си в Sunnyfarm?

Тъй като сме големи почитатели на пасищните пилета на ферма Sunnyfarm, решихме да ги поразпитаме за начина им на отглеждане.

Те изповядват философията, че животните и птиците, от които получаваме нашата храна, трябва да се отглеждат в условия максимално близки до тяхната естествена среда.

Пилетата се отглеждат в големи кафези от мрежа без дъно, които са разположени на пасищата. Кафезите се преместват всеки ден на свежа трева. Допълнителната храна, която птиците получават е смеска от чисто зърно, произведено от фермери в района на с. Абланица, без антибиотици и стимулатори за растежа.

Ежедневното местене на птиците запазва тяхното здраве и това на земята. Така те избягват собствените си патогени, а разнообразната растителност им осигурява повечето минерали и витамини, от които се нуждаят.

В Sunnyfarm се възползват от:

• Свежия въздух

Когато пилетата прекарват целия си живот – 52-56 дена в затворени помещения те дишат един и същ въздух, с отложени в него въглерод, азот и други химически разтвори.

Когато животните дишат такъв въздух, това не само уврежда техните дихателни мембрани, но и избутва витамините А и Д от тялото и ги отлага в токсични дози в черния им дроб.

Когато естествените условия липсват, пилетата се разболяват, ето защо при промишленото отглеждане производителите са принудени да им дават хормони и антибиотици.

• Силата на тревата

Знаете ли, че с десетки пъти по-малка територия от тази на Индия и Китай, България притежава изключителни ресурси от билки и лечебни растения, които участват в състава на гори, храстови съобщества, пасища и ливади и по този начин те са хранителна база за много животни?

Пасищно отглежданите пилета се наслаждават на това „меню“ всеки ден.

Здравето на пилето е пряко свързано с естествените антибиотици и витамини, които то намира в зеления материал.

Свежата трева и поглъщаните заедно с нея червеи, скакалци и щурци, представляват поне 20% от диетата им.

Поръчайте тук!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *