баница с козе сирене и спанак
Постни, Рецепти

Баница с козе сирене и спанак

Представяме ви Силвия Сотирова, която ни изпрати чудесна рецепта за баница с козе сирене и спанак! Силвия печели ваучер за отстъпка като награда от конкурса ни “Сготви с farmhopping”! Ето и самата нея, а рецептата й можете да прочетете малко по-надолу.

Баница с козе сирене и спанак

 Продукти:

Млечна смес:

Начин на приготвяне:

Шарланът и маслото се разбъркват на котлона до получаването на еднородна смес. Всички продукти за млечната смес също се разбъркват в купа.

Започвате да редите баницата – взима се една кора и с лъжица се поръсва небрежно отгоре с млечната смес, а след това и с разтопената мазнина. Слага се върху нея друга кора, която пак се поръсва с млечната смес и мазнина, като вече се добавя върху тях и малко сирене и спанак (предварително нарязан на дребно). Двете кори се навиват на руло и се слагат в средата на намазнена или покрита с хартия за печене тавичка. Така продължава реденето, докато не се запълни тавата. Добре е баницата да не се реди много стегнато, защото бухва малко, докато се пече.

Вече наредена, баницата се залива с останалата млечна смес, но много умерено. Оставя се за 10-15 минути и след това се пече в загрята фурна на 180 С на горен и долен реотан. Щом се зачерви, баницата е готова. Изважда се и още топла се поръсва с вода и се покрива с кърпа, за да се задуши и остане мека.


 

farmhopping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *