Пфанекухен с череши
Десерти, Рецепти

Пфанекухен с череши от Йоли

В момента има толкова много череши, че се чудим какво да ги правим! Точно затова много добре ни дойде рецептата, която Йоли Делибозова приготви с малките червени плодчета от производителите на нашата платформа.

Става дума за един изкушаващ сладкиш, който се нарича Пфанекухен и е нещо като дебела сладка палачинка, но не точно. На немски Pfanne означава тиган, а Kuchen е сладкиш. Тоест сладкиш в тиган. Звучи и изглежда прекрасно, така че поръчвайте черешите, припомнете си защо е добре да си хапваме повече от тях и запретвайте ръкави!

Пфанекухен с череши

Продукти за 4 порции

Начин на приготвяне

* В купа смесете едно яйце и два белтъка заедно с млякото, ванилията, солта и стопеното масло. Добавете брашното, примесено с 2/3 от захарта. Разбъркайте на гладка смес и я оставете да престои 30 минути.

* Почистете черешите от костилките и ги поръсете с кристалната захар.
* Разбийте двата белтъка на сняг. На струйка сипете останалата захар и разбийте още малко. Внимателно ги прибавете към тестото.
Пфанекухен с череши* Загрейте олиото в тиган 26 или 28 см. Добре е да е с незалепващо покритие. Намалете силата на огъня под средната и излейте половината от тестото. Щом започне да се втвърдява отстрани наредете отгоре череши. Гответе докато се изсуши повърхността. С помощта на чиния обърнете палачинката и я запечете и от другата страна.Пфанекухен с череши* Поднесете десерта топъл, поръсен с канела и пудра захар. Да ви е сладко!* Изпечете тестото на два пъти за да не става много дебела палачинката. Плодовете може да са най-различни, класиката е с ябълки или сини сливи.
Пфанекухен с череши
Поръчайте череши за този десерт от Ферма Крумови или Вкусната черешка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *