quail-eggs
Рецепти, Салати

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца

С повишаването на температурите обикновено апетитът ни се понижава и почти несъзнателно търсим по-леки алтернативи на ястията, които хапваме през другото време. Хубавото е, че плодовете и зеленчуците са в изобилие, а както знаем, е добре да ги хапваме, когато са в сезона си. Предлагаме ти една бърза и лесна салата със сезонни зеленчуци, пълна с витамини и минерали, плюс бонус протеин от пъдпъдъчите яйца. Ако се чудиш защо избираме тях, вместо обикновените – виж защо пъдпъдъчите яйца са по-полезни от кокошите.

зелена салата с пъдпъдъчи яйца

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца

Продукти:

За дресинга:

Начин на приготвяне:

Може да нарежете зеленчуците, както ви харесва, но ние все пак ще ви дадем идеи. Зелениите може да се накъсат, доматите да бъдат на едри неравни парчета, а краставиците на кръгчета, за да е по-разнообразно.

Авокадото може да се нареже на полумесеци, а зелената чушка на кръгчета – така ще имаме различни форми и ще бъде още по-красиво и пъстро.

След като поставите всички зеленчуци в купа, в отделен съд се разбъркват съставките за дресинга и се прехвърлят в при останалите продукти, като всичко се разбърква добре.

Междувременно се сваряват пъдпъдъчите яйца (варят се по същия начин като кокошите, но доста по-бързо),  нарязват се на половинки и се подреждат върху вече подправената и разбъркана салата.

Количества в рецептата ни няма, защото всичко е въпрос на вкус – някои обичат салатата по-подправена, други – по-естествена. Същото е и със зеленчуците – някои предпочитат повече домати, други повече краставици.

Затова я пригоди към твоя вкус и я хапвай с наслада!

farmhopping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *