Португалска супа с кейл
Рецепти, Супи

Португалска супа с кейл от Йоли Делибозова

Не веднъж или два пъти сме споменавали колко е полезен кейлът, макар и да е сравнително слабо познат по нашите ширини. Но знаете ли, че този зеленчук се намира много лесно в Португалия, където е основна съставка в една от най-традиционните за слънчевата страна супи? Нарича се Caldo verde и португалците я хапват основно на пищни празненства. А от недостиг на такива там не страдат…

Йоли Делибозова приготви за нас тази интересна рецепта с био кейл от Био ферма Софина!

Португалска супа с кейл

Португалска супа с кейл

Продукти за 4 порции

Начин на приготвяне:

* Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на парчета и заедно с 2/3 от кейла и праза ги сварете в малко вода. Пасирайте до гладкост.

* Върнете супата на котлона и я разредете с вода. Сами преценете гъстотата, както на вас ви харесва.

* След като супата заври, прибавете наденицата, нарязана на кръгчета. Варете още 5 минути. * Преди да свалите супата от котлона прибавете останалия кейл, нарязан на ивици. Овкусете със сол и черен пипер, полейте със зехтин  и сервирайте. Ако желаете, подкиселете с лимонов сок. Да ви е вкусно!

farmhopping

One response to “Португалска супа с кейл от Йоли Делибозова

Йоли,
благодаря ти, че представи това растение кейл, което напоследък доста нашумя като една от най – полезните и здравословни храни.Аз обаче не разбрах от другите сайтове какво точно е това растение.След твоето подробно описание и посочен линк разбрах за кое растение става въпрос.
А супичката с кейл е станала прекрасна.
Поздрави !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *