Лилаво смути с горски плодове
Напитки, Рецепти

Лятно лилаво смути с горски плодове

Вече си говорихме за зелените смутита и колко са вкусни те – пълни с полезни вещества, и побиращи в една чаша количество зеленчуци, достатъчни за цяла купа салата. Освен това, зелените смутита са леки, свежи и високо зареждащи тялото ни с енергия. Но въпреки това на доста хора зеления им цвят не им понася (ние не, защото знаем, че вкусът е всъщност плодов и приятен).

Затова сме особено щастливи, че дойде сезонът на червените и лилавите плодове и зеленчуци. Защото освен че са много полезни, те придават на смутитата онзи неустоим цвят, на който няма да откаже и най-заклетият противник на блендера. (Или на зеленчуците!)

Любимото ни смути в момента е силно изчистващо организма от отрови, токсини и прочие неща, които не искаме да притежаваме – като същевременно ни зарежда с витамини, минерали, фибри, антиоксиданти и не на последно място, добро настроение! Какво по-лятно от това?

Меко и кремообразно, с богат плодов, леко тръпчив вкус – и не бръчете нос, като стигнете до зелето и цвеклото, гарантираме ви, че няма да го усетите.

Лятно лилаво смути

Продукти:

½ ч.ч. малини
½ ч.ч. боровинки
1 банан
½ ч.ч. червено зеле, нарязано
½ ч.ч. червено цвекло, нарязано
½ ч.ч. кисело мляко
сокът от един портокал

Всичко се разбива в блендер до кремообразна консистенция.

*Добавете студена вода до получаването на желаната гъстота на смутито.

*Препоръчваме предварително да замразите плодовете, така финалният резултат ще е още по-освежаващ.

*Ако блендерът ви не е висок клас, по-добре предварително сварете и цвеклото и го изчакайте да изстине, тъй като ножовете на обикновените блендери понякога срещат трудности с кореноплодните зеленчуци.

*Киселото мляко придава на смутито страхотна кремообразност, но спокойно може да го пропуснете за веган версия.

*Може да добавите лъжица или две мед, ако искате допълнителна сладост.

 

Поръчай пресни плодове и зеленчуци, набрани специално за теб от малките ферми производители и зареди тялото с енергия и здраве!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *