праскови, здравословни десерти
Десерти, Рецепти

Здравословни десерти: Праскови на грил

В началото на месец юли проведохме първото ни готварско съревнование в BG-Mamma, в рамките на което потребителите във форума трябваше да впрегнат въображението си и да ни изпратят най-оригиналните си и красиви рецепти за здравословни десерти със сезонни плодове.

Освен че спечелиха страхотни награди под формата на ваучери за пазаруване на чисти продукти от нашата платформа, участничките ще имат удоволствието да прочетат рецептите си в нашия блог.

Представяме ти рецептата на Антоанета Маринова за праскови на грил, но преди това прочети какво отговори на нашите три бързи въпроса за плодовете и чистата храна:

Кои са любимите ти сезонни летни плодове?

 – Праскови, малини и ягоди.

Кое за теб е най-голямото предимство на консумацията на сезонни плодове?

 – Вкусът.

Важно ли е за теб храната да е чиста? 

 – Да, старая се да консумирам по-чиста и качествена храна.

 

Ето какво още казва Антоанета:

“Трудните за приготвяне десерти, които изискват много време в кухнята, не са любимата ми опция за лятото. Именно затова ви предлагам рецепта, която е изключително проста и може да бъде изпълнена както в собствения ви дом, така и на открито – по време на барбекю или пикник. Може да бъде сервирана веднага след приготвяне, както и охладена – изборът е ваш.”

Праскови на грил

Продукти за 4 порции:

Начин на приготвяне:

Смесете заквасената сметана, изварата, ванилията и половин лъжица от меда или кленовия сироп. Разрежете прасковите на половинки и отстранете костилките. Намажете ги с кокосово масло от двете страни.

В предварително загрят оребрен тиган (или грил скара, ако приготвяте десерта на открито) поставете прасковите и запечете за няколко минути от всяка страна. При сервиране поръсете с канела и мед или кленов сироп.
Здравословни десерти: праскови на грил
Добавете от крема и се насладете. За декорация, допълнителен вкус и текстура може да поръсите с натрошени ядки.
Комбинира се особено добре с бяло вино и песента In The Valley Below – Peaches.

One response to “Здравословни десерти: Праскови на грил

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *