черен чай
Есен, Зима, Сезонни богатства, Храна за размисъл

Пет неочаквани начина да използвате черен чай

Всички знаем, че зеленият чай има доста ползи, особено що се отнася до доброто състояние на кожата. Но сега иде реч за черния чай – сигурни сме, че дори не сте и предполагали в какви неочаквани ситуации една торбичка чай може да ви бъде от полза. Пет неочаквани употреби на черния чай

Черен чай в случай, че сте прекалили със слънцето 

Ако по-някаква причина сте пренебрегнали защитата от силното слънце – спокойно, може да откриете успокоение и утеха за измъчената зачервена кожа. Накиснете три торбички черен чай в кана с гореща вода, изчакайте да се оцвети в тъмно черно и оставете да изстине. Обрийте засегнатите участъци с мека кърпа, натопена в чая и оставете, без да изплаквате.

Танините, съдържащи се в чая, ще успокоят кожата и ще подпомогнат по-бързото й възстановяване. В случай обаче, че се е стигнало до рани, най-добре се въздържайте от домашно лечение и се обърнете към лекар.

Чаят работи по същия начин и в случаи на леки повърхностни изгарания, причинени от горещи повърхности като гореща печка или ютия – в този случай може направо да наложите мястото с охладена торбичка (като отново напомняме, не използвайте при разранена кожа).

Черен чай като марината за месо

Отново същите тези танини, съдържащи се в чая, ще спомогнат на по-жилавото месо да се маринова, да стане по-крехко и да се сготви по-бързо – добавете няколко чаши силен черен чай към месото по време на готвене.

Пет неочаквани употреби на черния чай

Черен чай срещу миризливи крака и обувки 

Поставете по една суха и неупотребявана торбичка чай в обувките, в случай, че от тях се разнася не особено приятна миризма – чаят ще абсорбира ароматите, които ви карат да бръчите нос.

Пет неочаквани употреби на черния чай

Черен чай, за да възвърнете блясъка на косата 

Използвайте един литър прясно сварен топъл чай, за да изплакнете косата след измиване със шампоан, за да й придадете блясък и жизненост.

Черен чай за успокоение на зачервени и подпухнали очи

Накиснете две торбички чай в топла вода, изчакайте леко да изстине и ги поставете върху очите за 15-20 минути. Танините в чая ще премахнат зачервяването и подпухването, и ще успокоят уморените очи.

Поръчайте билки и продукти за красива кожа и коса директно от производителите тук. 

One response to “Пет неочаквани начина да използвате черен чай

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *