homemade pasta farmhopping
Събития

Направи си сам домашна паста с farmhopping & Amuse Bouche

Обичаш ли паста? Че кой не обича!

Заповядай тогава в петък, 2-ри октомври, от 19:00 ч. в betahaus | sofia (ул. “Крум Попов” 56-58) на една вкусна вечер с екипите на онлайн фермерски пазар farmhopping и кулинарно училище Amuse Bouche, посветена на пастата и приготвянето й в домашни условия.

Според световно проучване от последните години пастата е най-популярната храна в света, а италианците твърдят, че съществуват 600 различни вида и форми. На какво ли се дължи това световно господство?

Много е просто – пастата е изключително лесно за приготвяне ястие, което дава поле за експерименти с различни видове сосове и вкусови комбинации. Ако искаш, обаче, да получиш истинска наслада за небцето, започни от нулата – замеси, разточи и оформи своята паста сам вкъщи.

На 2-ри октомври Борис Тасев и Бояна Рачева от кулинарно училище Amuse Bouche ще ни разкажат и покажат от А до Я как най-лесно да постигнем съвършенството в домашната паста.

Ще разберем:
– какви продукти трябва да изберем
– как се замесва тестото
– как се разточва
– как се нарязва – на ръка и с машина

Нашите лектори ще ни покажат няколко различни форми – равиоли, талиатели, талиерини, папардели и за каквото още се вдъхновят на място.

Ще видим също как трябва да сварим пастата и как се приготвят три изключително лесни и невероятно вкусни соса: Карбонара, Бианка и Помодоро.

Участието е безплатно, но трябва да се регистрираш предварително тук: http://bit.ly/HomemadePastaFH

 

One response to “Направи си сам домашна паста с farmhopping & Amuse Bouche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *