сьомга на тиган с манатарки
Основни, Рецепти, Риба

Задушена сьомга на тиган с манатарки, чесън и свежа салата

Здравейте!

В предишния материал се запознахме официално, но за тези от вас, които отварят тази рубрика за пръв път ще се представя отново – казвам се Сандра Алексиева и съм създател на един от най-популярните кулинарни сайтове в България – 1001 рецепти.

Също съм и водеща на кулинарната рубрика в сутрешния блок на БНТ1 – „Хапка свежест“. Сутрешният блок “Денят започва” стартира тази рубрика с моето участие, за да покаже на зрителите на БНТ1 хапка свежест във всяка сутрин на делничните дни. А пък аз в тази рубрика ви показвам по една свежа и приготвена с натурални продукти рецепта 🙂

Хапка свежест със Сандра: Задушена сьомга на тиган с манатарки, чесън и свежа салата

Тъй като преди няколко седмици реших да се върна към спорта всеки ден и към спазването на хранителен режим, който свежда въглехидратите до абсолютен минимум, съм ви подготвила една вкусна рецепта, която е бърза, лесна и полезна. Кой е казал, че здравословното не може да бъде вкусно? 🙂

Задушена сьомга на тиган с манатарки, чесън и свежа салата

Необходими продукти

Купи продуктите за тази рецепта онлайн директно от малките български фермери.button-order-fh

1 котлет от сьомга

2 скилидки чесън

манатарки – пресни или сушени
зехтин

хималайска сол

Поръчай сега


Истинска храна с 

Начин на приготовление:

Сьомгата е вкусна и полезна риба, която при приготвяне в тиган пуска много мазнина и затова е по-добре да я направите с сгорещен и сух съд.

Преди да я поставите в тигана – шпиковайте я с чесън. Това означава да нарежете скилидките на остри парченца, които да забодете дълбоко в суровата риба. Сьомгата е крехка, така че това е съвсем лесна задача.

hapka-svejest-sandra-manatarki

Щом сьомгата пусне мазнина в тигана, добавете нарязаните пресни манатарки и ги разбъркайте в мазнината в тигана, отделена от рибата.

Изпечете сьомгата от двете страни за няколко минути, докато придобие хрупкава и златиста коричка. По желание може да сложите капак и да я задушите – по този начин и гъбите ви ще станат по-сочни, и рибата.

Накрая ги полейте с малко лимонов сок и насочете вниманието си към приготвянето на салатата.

Гарнитурата е от свежа зелена салата с репички, овкусена с хималайска сол, зехтин и пресен лимон. Може и да сте по-смели в добавянето на зехтин, тъй като зеленчуците съдържат мастно разтворими витамини и за да ги усвоите, редно е да овкусите салатите си с мазнина.

Сервирайте ястието горещо и се насладете на засищата, полезна и хрупкава вечеря или обяд.

С обич:
Сандра

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *