мъфини, мъфини тиква мед, мъфини рецепта
Десерти, Рецепти

Изкушения с тиква: Мъфини с тиква и мед

През октомври съвместно с потребителите на форум BG-mamma организирахме конкурс за рецепти с основен център най-есенният от всички продукти – тиквата. Получихме безкрайно интересни и вкусни предложения, които развихрят въображението и нямаме търпение да опитаме.

Възползвайте се от тиквите, които предлагат нашите производители, и опитайте и вие!

Мъфини с тиква и мед 

Автор Пепа Стоева

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Фурната се загряна на 180 градуса (без вентилатор). Тиквата се пасира (с прибора за намачкване на картофи). Прибавя се малко по малко прясното мляко, докато го поеме.

Отделно в голяма купа (с поне 2 л. вместимост) се разбиват яйцата и към тях прибавя  втечнения (ако е кристализирал) мед, след него и олиото. Към медено-яйчната смес се прибавя тиквената каша.

Брашното се смесва с бакпулвера, содата, канелата и щипката сол. На 3-4 пъти се прибавя към тиквената смес и след всяко прибавяне – разбърква хубаво. Всички манипулации се извършват с телената бъркалка за яйца.

Намасляват се гнездата на форма за мъфини (или поставят хартиени кошнички в тях) и пълнят до 3/4 от нивото им със сместа. Поръсват се с малко смлени орехови ядки и се пекат в загрятата фурна около 20 мин.

Още кулинарни изкушения с тиква ще намерите в електронната книга, събрала рецептите от конкурса – свалете я безплатно от тук.

2 responses to “Изкушения с тиква: Мъфини с тиква и мед

nevyana

Здравейте, Емил! Защо решихте, че материалът е краден? Рецептата е на участник в конкурс, който проведохме във форума BG-Mamma, в чийто условия е описано, че имаме право да публикуваме рецептите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *