РЕЖИМЪТ НА САНДРА или как да изберем пилешко месо
Месо, Основни, Рецепти

РЕЖИМЪТ НА САНДРА или как да изберем пилешко месо

Здравейте!

В последната седмица, съвместно с farmhopping, активно говорим за здравословно хранене, протеинови рецепти и спорт, особено в рубриката ми РЕЖИМЪТ НА САНДРА, където ви представям по 7 вкусни рецепти, които съм си сготвила с продуктите на farmhopping.

В този материал обаче искам да наблегна на пилешкото месо, което треньорът ми категорично ми забрани, освен в случай, че не съм напълно сигурна в качеството му. Тъй като по време на моя режим поръчвах продукти от farmhopping, знаех, че не би следвало да имам притеснения за пилешкото.

И така, аз започнах да създавам рецепти, купувайки си цяло пиле, и разделяйки го на части. С всяка част създавах различна рецепта. Ето още две идеи за рецепти с пиле, в които може да сте уверени, че хапвате качествена и вкусна храна!

Пилешко филе с броколи на тиган

Пилешкото месо се нарязва на хапки и се задушава в зехтина, заедно с накълцания чесън. Щом омекнат, се добавят броколите, нарязани на розички, и ястието се похлупва с капак, докато зеленчукът омекне.

След това се залива със смес от разбитите до гладка консистенция соев сос, мед, горчица, черен пипер и сол и ястието се разбърква.

Готви се още около 5 минути и се премества от котлона. Сервира се горещо.

РЕЖИМЪТ НА САНДРА или как да изберем пилешко месо

Пилешки рулца с босилеково песто

Босилекът, почистеният чесън, солта, зехтинът и кедровите ядки се поставят в блендер и се пасират до получаването на гъст сос песто.

С него се намазват разполовените и начукани с кухненски чук пилешки филенца, докато станат тънки. Навиват се на рула и се изпичат до готовност.

Сервират се топли със свежа салата според сезона и по желание се поръсват с пресни зрънца нар.

РЕЖИМЪТ НА САНДРА или как да изберем пилешко месо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *