Най-оригиналните идеи за декорация на тикви
Есен, Как се прави?, Сезонни богатства

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви Тиквата е символ на есента и е един от главните символи на празника Хелоуин. А главната част от магията на празника, която пленява и малки и големи е времето за декориране на тиквите за празника.  Също така тиквите могат да бъдат прекрасна декорация за есенните месеци, когато те са в изобилие.

 

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви Един от вариантите е познатата вече техника декупаж – апликации, изрязани с хартиени елементи (а ако искате да е още по-автентично, можете да използвате и сухи есенни листа).

 

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви Друга много оригинална и артистична идея е оформяне на различни мотиви в кората на тиквата чрез гравиране. За целта, вътрешността на тиквата трябва да бъде изпразнена. След това тиквата може да се използва като фенер с красив при осветяването му.

 

 

 

 

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви

Интересни са и вариантите с декорация и апликации на маниста, камъни и брокат, както и рисунки със златисти бои. Сребърният или златен цвят ще направят тиквата бляскав елемент в празничния интериор. Най-бързо ще постигнете този ефект като боядисате тиквата със спрей боя.

 

 

 

 

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви Много лесна и изключително красива декорация е поставянето на тиква в черна дантела с красиви орнаменти. За целта можете да използвате чорапогащници или пък само отделни части от дантела.

 

 

 

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви

Друг интересен вариант е да увиете около тиквата разноцветни парчета плат, станиол или специално изплетени одежди. Можете и просто да я оцветите в необичайни цветове като – лилаво, сребристо или борнз.

Или пък да я превърнете в естествена ваза за вашите цветя, като изрежете част от вътрешността на тиквата във формата на метален или стъклен съд, който ще поставите в получения отвор и след това подредите цветя с помощта на гъба за аранжиране.

 

 

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви

На дръжката на тиквата може да завържете красива панделка, а самия плод да украсите с надпис или рисунка от копчета. А от малки тикви с помощта на бинт може да направите цяло семейство.

Светещата тиква може да радва не само децата, но и истинските естети. Така че експериментирайте и използвайте въображението си  тази година!

 

 

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви

Най-оригиналните идеи за декорация на тикви Най-оригиналните идеи за декорация на тикви Най-оригиналните идеи за декорация на тикви

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *