Какво е хуск и защо е полезен?
Съвети за здраве, Храна за размисъл

Какво е хуск и защо е полезен?

Ако се чудите как да смъкнете няколко килограма за отрицателно време, без да правите драстични диети и да се лишавате от много храни, решението е органичен хуск.

Индийският бял живовляк хуск съдържа голямо количество влакна и е използван още от древната индийска медицина Аюрведа и традиционната китайска медицина.

Индийското растение се състои от множество фибри и водоразтворими влакна, които един път попаднали в стомаха попиват водата и образуват плътен гел, симулиращ чувство за ситост.

Какво е хуск и защо е полезен?

Фибрите помагат за добрата функция на червата, подпомагат изчистването на тялото от токсини и могат да повлияват добре нивата на лошия холестерол, както и да подпомогнат регулирането на кръвната захар. Хуск е подходящ както при диария, така и при запек.

Освен тази нейна функция, индийската билка хуск има много благоприятен ефект върху черния дроб и отделянето на жлъчни сокове.

Тя се ползва при трудно зарастващи рани, тъй като има известни противовъзпалителни свойства.

Някога разглеждани като средство за спомагане на редовния стомах или за облекчение на запек, най-новите изследвания показват, че диетичните фибри имат много други важни ползи за здравето.

Органични фибри хуск можеш да поръчаш от тук. 

Кои са най-големите ползи за здравето от хуск? 

Контролирани нива на кръвната захар: разтворимите фибри забавят усвояването на захарта в организма, поддържайки нивата й под контрол. Изследвания показват, че жени, които приемат високо разтворими фибри, имат 42% по-ниска инсулинова резистентност.

Здравето на сърцето: обратна връзка е установена между приема на фибри и сърдечния удар, а изследвания показват, че тези, които приемат храна с високо съдържание на фибри, имат 40% по-нисък риск от сърдечно заболяване.

Инсулт: изследвания са установили, че на всеки 7 грама дневен прием фибри, рискът от инсулт намалява със 7 процента.

Отслабване: добавките с фибри показват добри резултати при отслабване, тъй като увеличават чувството за ситост. Освен това когато микробите в тънките черва храносмилат фибрите, се освобождава тънка верига от мастни киселини, наречена ацетат. След това ацетатът се придвижва към хипоталамуса и сигнализира мозъка да спре да яде.

Здравето на кожата: фибрите, и особено псилиум хускът, помагат за изхвърлянето на дрожди и гъбички от организма по естествен път, вместо да бъдат отделени през кожата, предизвиквайки акне и обриви по нея.

Дивертикулит (възпаление на червата): фибрите, особено неразтворимите намалят риска от дивертикулит с 40%

Хемороиди: диетата с високо съдържание на фибри намалява риска от хемороиди.

Синдром на раздразнените черва: приемът на фибри облекчава раздразнените черва

Камъни в жлъчката и бъбреците: диетата с високо съдържание на фибри намалява риска от камъни в жлъчката и бъбреците, поради способността за регулиране на кръвната захар.

Какво е хуск и защо е полезен?

Как се приема хуск?

Разбъркай добре 1 супена лъжица с 200 мл хладка вода или разбъркай в кисело мляко, кефир, сок, смути. Изпий течността веднага.

Много е важно да пиеш поне по 1.5/2 литра вода на ден, ако приемаш хуск всекидневно.

Хускът може да се приема 1-2 пъти дневно поне един час преди лягане.

За деца над 6 години – само по 1 ч.л., за деца под 6 години – по лекарско предписание. Хускът може да се приема и от бременни и от хора, алергични към глутен.

Преди да изпиеш течността се увери, че хуск фибрите са добре разтворени във водата и няма останали бучки. Те могат да затруднят преглъщането или праха да се вдиша към трахеята.

Източник: zdravei.org

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *