Най-полезните билки и подправки за имунната система
Съвети за здраве, Храна за размисъл

Най-полезните билки и подправки за имунната система

Искаме, не искаме, през зимата трябва да променим хранителния си режим. За тази цел има естествени антиоксиданти, помагащи на организма в засилването на имунната система, която през зимата е изключително податлива на настинки и грипни заболявания.

Разбира се, всички те могат да бъдат консумирани и във всеки друг сезон, но през зимата те са изключително необходими и полезни.

Ето и кои са най-полезните билки и подправки, подсилващи имунната система.

Най-полезните билки и подправки за имунната система

Куркума

Куркумата или “храната на бъдещето” е един от най-мощните естествени антиоксиданти и имуностимулатори. Допълнително, куркумата има и превантивна функция срещу акумулирането на калций в жлъчката и има подчертан благоприятен ефект върху метаболизма и храносмилането.

Босилек

Босилекът е добър източник на фибри. Тази билка помага за детоксикация на черния дроб и успокоява нервите. Етеричното й масло помага при кожни заболявания, тъй като има мощни противовъзпалителни качества.

Джинджифил

Джинджифилът е изключително мощен антиоксидант, който се използва често при различни видове възпаления. Той намалява болката и подобрява движенията в ставите. Препоръчва се и за намаляване на кръвното налягане.

Канела

Канелата понижава кръвната захар и се използва широко от диабетици и хора с висок риск за развитие на диабет. Тя е изключително полезна и при раздразнен стомах.

Розмарин

Тази билка е известна от дълбока древност и е на почит още от древногръцките лечители като лек за редица болести. Розмаринът съдържа антиоксиданти, които борят раковите болести. Преустановява загубата на косми при косопад, успешно се бори с пърхота, целулита и възпаленията по кожата. Той подобрява паметта, концентрацията и кръвообращението.

 

Поръчай билки и подправки директно от малките ферми производители и зареди тялото с енергия и здраве!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *