Four Friends Red Cuvee 2015: вино за парти
Ние и виното

Four Friends Red Cuvee 2015: вино за купоните

Още от самото си появяване Винарска изба Four Friends направи впечатление с хубавите си вина, които са и на изключително добри цени. Няма как да ги сбъркате заради оригиналните им етикети и разбира се, заради необичайните бутилки от 1 л. Избата се намира в прочут винарски район с. Горно Ботево, източно от град Стара Загора.

Four Friends Red Cuvee 2015

Цвят: Рубинено червен с красиви отблясъци

Аромат: Когато отворите Four Friends Red Cuvee 2015, ще ви посрещнат изкусителни плодови аромати – черна боровинка и зряла череша. И точно когато си мислите, че това е всичко, се появява деликатна мускусна нотка, а след това – какао.

Вкус: Сочно и плодово вино. Високи киселини, които карат небцето да се овлажнява. На този фон плодовият характер изпъква още повече. Средно плътно тяло с копринени танини. Тоест, ако очаквате плътно, тежко, южно вино – няма да е това. По-скоро е в обратния стил – плодово, елегантно и свежо.

Four Friends Red Cuvee 2015: вино за парти

На масата: Може би е заради сезона, но не можех да си го представя с друго освен с патешки бутчета с червено зеле. Нали се сещате – онази традиционна немска рецепта с ким, канела и червени боровинки. Леката сладост на тази рецепта прекрасно се съчетава с енергичната киселинност на виното. А двете заедно създават истинско коледно настроение.

Заслужава ли си? Това е вино с много добро съотношение между качество и цена. И наистина е най-подходящото за коледните купони, не само защото е в бутилка от един литър, а по това време на годината, стандартните от 750 мл. традиционно не са ни достатъчни. Извън тези съображения си имаме работа с лесно разбираемо и приятно вино, което няма да прекъсне купона с разсъждения какво е искал да каже авторът. Така че взимайте бутилките и напред към партито!

Автор: Мария Чалиева

 

Four Friends Red Cuvee 2015: Каберне Совиньон § Каберне Фран § Пти Вердо § Мерло, 14%, 11.88 лв. можете да закупите тук.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *