Защо пъдпъдъчите яйца са по-полезни от кокошите?
Съвети за здраве, Храна за размисъл

Защо пъдпъдъчите яйца са по-полезни от кокошите?

Смята се, че пъдпъдъчите яйца помагат при лечението на редица заболявания. В състава им се съдържат повече биологично активни вещества, отколкото в яйцата на които и да било птици.

Всъщност пъдпъдъчите яйца превъзхождат кокошите по наличие на витамин В12, затова са полезни за вегетарианци, които са се отказали от месото, но консумират млечни продукти и яйца.

Съдържанието на витамини А, В1 и В2 е също голямо. В пъдпъдъчите яйца има наличие на цинк, магнезий, калий, фосфор, манган и много желязо. Те са полезни при големи физически натоварвания и като част от диетично меню. Aко сте решили да сваляте килограми, яжте само по 1 – 2 яйца дневно, но не повече, за да извлечете само витамините и минералите, които се съдържат в продукта и това да не отрази на килограмите ви.

Полезните свойства на тези яйца са признати и от медицината. Редовната консумация на пъдпъдъчи яйца е в състояние да облекчи протичането на някои неврози и психосоматични проблеми, включително и бронхиална астма.

Защо пъдпъдъчите яйца са по-полезни от кокошите?

Трябва да се отбележи, че в пъдпъдъчите яйца се съдържа по-малко холестерол, в сравнение с кокошите и затова се препоръчват на хора със сърдечни проблеми, дори и на стари хора (но при условие, че се ограничи приема на други продукти, богати на холестерол).

Репродуктивното здраве също се повлиява добре от консумирането на яйцата. Протеинът, полезните мазнини и фолиевата киселина помагат за поддържането на хормоналния баланс при жените. По време на бременност се препоръчва изяждането на 2 – 3 яйца всеки ден.

Когато става въпрос за децата, ще споменем, че в Япония родителите често дават на децата си по две пъдпъдъчи яйца всеки ден за обяд.

Комплексът от витамини, протеини и минерали помага за активизирането на мозъчната дейност, което е много полезно за подрастващите.

Голям плюс са почти неутралният вкус на продукта и интересния външен вид – точно заради това малчуганите ги хапват без особени притеснения. Разбира се, всяко нещо е полезно, ако се приема в разумни количества и не се прекалява с консумацията му. За деца в предучилищна възраст са достатъчни 1 – 2 яйца, а за учениците – 2 – 3 дневно.

 

Поръчай пресни пъдпъдъчи яйца от малките български ферми и зареди тялото с енергия и здраве!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *