Как да си направите джинджифилова къщичка за Коледа
Направи си сам, Рецепти

Как да си направите джинджифилова къщичка за Коледа

Ако не сте правили джинджифилова къщичка за Коледа като дете – разбираемо е, такива бяха времената. Днес обаче всичко е различно, и няма по-добър момент да поставите началото на нова коледна семейна традиция.

Времето, прекарано в сглобяване и украсяване на къщичката, със сигурност ще се превърне в любимото ви предпразнично занимание, към което да се връщате всяка година занапред.

Позволете на децата да се включат активно в украсяването – за тях преживяването ще е незабравимо, дори крайният резултат да не е като за корица на списание.

Как да си направите джинджифилова къщичка за Коледа

Как се прави коледна джинджифилова къщичка

Приготовлението на джинджифиловата къщичка не изисква да сте майстор сладкар, особено ако използвате предварително готова основа. Разбира се, може и сами да изпечете основите, но процесът отнема доста повече време и усилия.

За да ви улесним максимално – защото искаме да имате повече време за любимите хора по празниците, сме ви подготвили приятна изненада: готов пакет за коледна джинджифилова къщичка. Комплектът съдържа медени бисквити с джинджифил, в съответните форми, така че да построите къщичката.

Бисквитите са приготвени изцяло с натурални съставки – типово брашно, мед, джинджифил, индийско орехче, канела, сок от мандарини, кокосово масло, сода бикарбонат, бакпулвер, ванилия.

Допълнително имате и 2 бурканчета с айсинг, приготвен от пудра захар и глюкозен сироп, който след смесване с вода, се използва за слепване на отделните елементи на къщичката, а също и за украса.

Как да си направите джинджифилова къщичка за Коледа

Няколко съвета за построяването на джинджифиловата къщичка

Преди да започнете сглобяването й, изберете основата. Това може да е достатъчно широка плоска чиния или плато, дървена дъска, тава за печене, а може и да е обикновено парче дебел картон, увито в алуминиево фолио. Основата трябва да е достатъчно стабилна, така че да можете лесно да преместите къщичката.

Използвайте пош (или плик с отрязан връх) за нанасянето на айсинга. Нанесете две дебели линии айсинг под формата на L върху основата с дължината на стените на къщата. Поставете две от стените допрени под ъгъл една до друга и ги притиснете добре към основата. Залепете вътрешния ъгъл с айсинг. Повторете с останалите две стени.

Нанесете плътно айсинг по горните ръбове на стените – навсякъде, където ще се допира покрива. Внимателно първото парче от покрива, изчакайте малко да се залепи, след което поставете и второто парче.

Изчакайте няколко минути, като придържате двете парчета с ръка. Накрая, запълнете дупката между двете парчета с айсинг.

Как да си направите джинджифилова къщичка за Коледа

След като сте залепили стените и покрива с айсинг, изчакайте да изсъхне добре, преди да започнете украсата (минимум 30 минути, най-добре час), за да е по-стабилна структурата и да не се срути от тежестта на украсата.

За да прилепите украсата, нанасяйте достатъчно количество от айсинга върху елемента от украсата и натиснете внимателно върху къщичката, докато залепне добре.

След като сте приключили с декорациите, оставете къщичката на безопасно място за поне 12 часа, за да стегне добре.

Как да си направите джинджифилова къщичка за Коледа

Какво да използвате за украса на джинджифиловата къщичка?

Шарени бонбони в различни цветове;

Дъвчащи бонбони със захарно покритие;

Пудра захар или кокосови стърготини (за сняг по покрива и в двора на къщичката);

Шоколадови бонбони от бял и кафяв шоколад;

Парчета шоколад (от тях може да сглобите комина на къщичката)

Карамелизирани ядки (бадеми, лешници, орехи);

Вафлички;

Солети (от тях може да направите дървени стени на къщичката);

Мини гевречета (за ограда на къщичката);

Коледни бастунчета;

Коледни сладки и курабии в различни форми (елха, сърце, снежен човек – от тях може да използвате и за направата на допълнителни елементи в двора на къщичката).

Как да си направите джинджифилова къщичка за Коледа

Няма правила в украсата на коледната къщичка – може да развихрите въображението си максимално.

Обещаваме ви – крайният резултат няма да остави безразличен нито едно дете, колкото и пораснало да е (като това, което – сигурни сме – живее вътре във вас).

Комплект за коледна джинджифилова къщичка може да поръчате като цъкнете тук.

Как да си направите джинджифилова къщичка за Коледа

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *