Как да направиш перфектното смути
Как се прави?, Храна за размисъл

Как да направиш перфектното смути

Не знаем на кого за пръв път е хрумнала идеята да хвърли няколко шепи плодове и зеленчуци в блендера, но със сигурност може да го наречем гений. Не само защото ни е осигурил възможно най-лесната, бърза и хранителна закуска. Но и защото в моменти като настоящия, когато градините са пълни с пресни и сочни плодове и зеленчуци, смутитата ни позволяват да използваме максимално много от тях.

Какво точно да сложиш в блендера? Въпрос на избор и личен вкус. Но има няколко неща, които да не използваш, ако искаш да направиш перфектното смути. Виж кои са те и се приготви за миксиране и свежи летни приключения!

Как да направиш перфектното смути

Не използвай неузрели плодове и зеленчуци

Ако не би го ял, не го слагай в смутито. Толкова е просто. Неузрелите плодове и зеленчуци нямат достатъчно вкус и аромат, и единственото, което ще направят, е да разводнят смутито. За сметка на това, спокойно можеш да сложиш в блендера леко презрели, наранени или поомекнали плодове, резултатът няма да се повлияе.

Не използвай топли плодове и зеленчуци

Никой не обича топло смути, нали? Особено през лятото. За целта, изстуди плодовете и зеленчуците, преди да ги смелиш. Така получаваш ледено студена свежа напитка, без излишна вода. Което ни води до…

Как да направиш перфектното смути

Не използвай лед

Ледът не само ще разводни консистенцията, но и ще развали наситения плодов вкус на смутито. И не добавяй вода. Ако плодовете или зеленчуците се смилат по-трудно, по-добре добави малко плодов сок. Когато добавяш вода, това намалява сладостта на смутито.

Не използвай подсладители

Чували сме за хора, които слагат захар или други подсладители в смутитата, но честно казано, не ги разбираме. Когато използваш добре узрели плодове, тяхната сладост е предостатъчна. Но ако смутито ти е с превес на зеленчуци, и ти липсва една идея повече сладост, добави една или две сушени фурми или лъжичка мед. Но захар – в никакъв случай. В крайна сметка, идеята е на смутито е да е полезно, нали така?

Как да направиш перфектното смути

Не използвай мляко

Обичаме да добавим 1-2 лъжици кисело мляко в смутито, защото го прави толкова кремообразно. Но прясното мляко не е добра идея, особено ако използваш зеленчуци и цитрусови плодове.

Не използвай рецепти

С толкова много плодове и зеленчуци, и комбинации между тях, рецептите за смутита са безброй. Не се притеснявай да експериментираш и да откриеш своето собствено любимо съчетание. Смутитата са и страхотен начин да оползотвориш по-голямо количество пресни продукти, които заседяват в хладилника. Останали са ти шепа боровинки, малко спанак, половин ябълка – слагай ги в блендера!

Но ако все пак имаш нужда от напътствия – имаме страхотни рецепти за лилаво смути, идеално като за лятото; зелени смутита, които всъщност са доста вкусни, независимо от цвета; и няколко смутита за подсилване на имунната система. Спокойно можеш да им се довериш – пробвани и оценени са неколкократно.

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *