Стартерна култура за месо Yo-Aktiv
Направи си сам, Рецепти

Каква е тайната на домашните мезета

Обичаш ли домашен суджук, луканка или пастърма? Разбира се, че кой не обича! А знаеш ли, че е много лесно да си ги приготвиш вкъщи? Точно така – с помощта на стартерна култура за месо Yo-Aktiv ставаш майстор на домашните мезета.

Виж как да си приготвиш вкусни месни деликатеси, а после, когато сложиш масата и си сипеш чаша тежко червено вино, ще ни благодариш, обещаваме ти!

Стартерна култура за месо Yo-Aktiv

Но първо – какво е стартерна култура?

Стартерната култура за месо Yo-Aktiv е изцяло натурален продукт, създаден за приложение по време на домашното производство на всички видове сурово-сушени деликатеси от месо, включително луканки, пастърми и суджуци. Културата спомага по естествен начин за подобряването на цвета, вкуса, аромата, структурата, качеството и безопасността на продукта.

Как работи стартерната култура, и наистина ли е изцяло натурална? 

Стартерната култура съдържа само щамове, 2 които са присъщи за месото и са изолирани от самото месо. Тези бактериални щамове са избрани заради положителния ефект, който имат по време на ферментацията на месото, сушенето и зреенето му. А най-хубавото е, че едновременно с това те потискат растежа на патогенните микроорганизми. Стартерната култура Yo-Aktiv е подходяща и за био производство.

Стартерна култура за месо Yo-Aktiv

Какви са ползите от използването на стартерна култура в месни продукти? 

· По-добър и стабилен цвят
· По-добро развитие на вкуса
· По-силен аромат
· По-добра структура
· Постоянство в качеството
· По-бърза ферментация
· Биозащита срещу патогенни микроорганизми

Как да използваш стартерна култура за домашни деликатеси Yo-Aktiv

Можеш да използваш стартерната култура за месо в комбинация с всички рецепти, които знаеш и използваш – само добавяш съдържанието на сашето към солта или към сухите подправки, и прилагаш стандартно, както обикновено. Оттук нататък Yo-Aktiv ще си свърши работата!

Културата за домашни деликатеси Yo-Aktiv е разфасована в удобни сашета за директно приложение в от 5 до 10 килограма свежо месо от всякакъв тип, а опаковката за еднократна употреба гарантира запазване на силата и активността през целия срок на годност.

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *