Как се прави най-вкусната баница
Рецепти

Как се прави най-вкусната баница

Всеки, който обича баница със сирене, твърди, че баба му я прави най-вкусно. Но никой никога не разбира каква е тайната на бабината баница? Как тя става по-вкусна от останалите?

Ще ти споделим няколко тънкости, които може да пробваш следващия път, когато приготвяш това традиционно българско ястие.

Как се прави най-вкусната баница
coltellodoro

Истината е, че за да направиш наистина вкусна баница, точно както баба я е правила, трябва да използваш чисти и истински продукти, произведени без консерванти и подобрители.

За начало избери хубави кори за баница, които не са прекалено чупливи или изсъхнали.

Трябват ти още и:

4 броя яйца

350-400 г сирене

1 бр. кисело мляко

краве масло

Разтопете кравето масло и остави да се охлади. След това приготви плънката. Сложи в купа яйцата, разбий с вилица и добави киселото мляко и сиренето.

Раздели плънката на 6 равни части. Намажи всяка кора с разтопеното масло и постави от плънката в средата на кората.

Завий кората като охлюв и я постави в средата на намазнена тава за печене. Същото направи с останалите кори, като поставяш всички напълнени кори отстрани на първата, централната кора.

Най-накрая намажи цялата баница с останалото разтопено масло и върху нея разпредели останалия пълнеж. След това печи на фурна, загрята на 230 градуса, докато се зачерви добре.

Всички необходими продукти за най-вкусната баница, можеш да поръчаш директно от малките производители с удобна доставка до дома ти.

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *