Какво вино да изберете за Коледа
Ние и виното

Какво вино да избереш за Коледа

Очакват ни празнични дни, изпълнени с положителни емоции и вкусни храни. Предлагаме ти няколко варианта за комбиниране на коледното меню с подходящите вина, за да станат празниците още по-приятни.

Какво вино да изберете за Коледа

Какво вино да избереш за Бъдни вечер

За Бъдни вечер, когато имаме постно меню, включващо най-често кисело зеле и сладки варива като боб и ориз, най-подходящи биха били бяло вино или розе. И тъй като не става въпрос за салати, а за солидни ястия, то Монограм Шардоне Барел Ферментед 2017 на Вила Юстина, или Вионие Ексентрик 2015 от Меди Вали ще бъдат много подходящи.

Ако предпочитате розе, имаме няколко идеи за вас – Розе 2017 на Вила Юстина,Бергуле Розе на Вила Мелник и Middle Forest Розе на Винарска изба Манастира.

Какво вино да избереш за Коледа

За Коледа менюто традиционно включва различни видове месо. Въпреки че инстинктивно може да избереш традиционното червено вино за коледната трапеза, не бързай.

Какво вино да изберете за Коледа

Ако основното е печена патица или пуйка, вино с по-леко тяло, но пикантно, комплексно и с характер ще бъде много по-подходящо, например 4 сезона Есен Пино Ноар 2016 на Вила Юстина.

Какво вино да изберете за Коледа

Капама или сърми с кисело зеле – изберете вино с по-нежен вкус, с което да освежите празничната трапеза, Граматик Мелник 55 на Винарна Рупел е страхотен избор.

Какво вино да изберете за Коледа

Това, което най-често предпочитаме за Коледа, е класическото свинско месо – тук вече можем да се развихрим и да изберем сериозно вино. Предлагаме ти Riverside – Мавруд и Каберне Совиньон Резерва 2014 от изба Манастира.

Какво вино да изберете за Коледа

А десерта? Коледните курабийки или щолен ще бъдат в достойна компания, ако избереш десертно вино или ликьор.

Какво вино да изберете за Коледа

Но чакай, чакай… Не забравяме ли нещо? А всички тези партита по време на празниците? Имаме предложение и за тях – енергичните, плодови и игриви вина от серията Спанча на Винарна Рупел са точно за тях. Донесете няколко бутилки от тях на купона и ще бъдете героите на вечерта.

И не забравяй – до края на декември с всяка поръчка над 90 лв. можеш да добавиш в кошницата си напълно безплатно и подарък – бутилка Bergule Cuvee на Вила Мелник!

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *