Съвети за здраве, Храна за размисъл

7 причини да приемаш пчелен прашец за по-добро здраве

Пчелният прашец е невероятно чудо на природата, за което можем само да благодарим за неуморния труд на пчеличките!

Тези мънички зрънца съдържат в себе си толкова изключителни качества – виж с какво може да бъде полезен за здравето и защо трябва по-често да консумираш пчелен прашец.

В пчелния прашец се съдържат над 250 активни вещества

В тях се включват протеини, въглехидрати, липиди, мастни киселини, витамини, минерали, антиоксиданти и ензими. Количествата варират в зависимост от растенията, от които е събиран пчелния прашец, както и от сезона. Но цифрата е все така зашеметяваща!

Пчелният прашец е източник на ценни антиоксиданти

Пълен с широк спектър антиоксиданти – сред тях флавоноиди, картеноиди, керцетин, кампферол и глутатион – пчелният прашец помага на организма да се бори с оксидативния стрес, причиняван от свободните радикали. Други полезни качества включват намаляване на възпалителните процеси, борба с инфекциите, противомикробно и противогъбично действие.

Пчелен прашец - с какво е полезен за здравето

Поръчай пчелен прашец от Пчелинъ!

Пчелен прашец може да намали риска от сърдечни заболявания

Високите нива на липиди в кръвта и високият холестерол са две от най-големите рискови фактори за появата на сърдечно-съдови заболявания, а пчелният прашец може да помогне за контролирането им. Антиоксидантите, които съдържа, предпазват липидите от окисляване, и спомагат за намаляването на нивата на лошия LDL холестерол в кръвта.

Пчелният прашец подпомага изчистването на токсините

В изследвания на животни се установява, че приемът на пчелен прашец повишава способността на черния дроб да изхвърля токсините от тялото, както и да повишава съпротивителните му сили срещу токсични субстанции.

Пчелният прашец има противовъзпалително действие

В традиционната медицина пчелен прашец се използва за лечението на възпаления и подувания. Благодарение на съдържащите се в него вещества, включително антиоксиданта керцитин, той може да намали появата на възпалителни процеси. Всъщност, според едно изследване ефектът му може да се сравнява с този на нестероидни противовъзпалителни лекарства като аналгин, например.

Поръчай пчелен прашец директно от производителите с доставка до дома!

Пчелният прашец повишава имунитета и се бори с бактериите

Със силни антимикробни и противобактериални качества, приемането на пчелен прашец може да се използва успешно за превенцията на нежелани болести и зарази. Екстракт от пчелен прашец унищожава потенциално опасни бактерии като ешерихия коли, салмонела и други.

Приемът на пчелен прашец е особено подходящ през преходните сезони като пролет и есен, когато тялото има нужда от повишаване на имунитета. Освен това, той ефективно намалява и симптомите на алергии, които могат да се появат през пролетта.

Пчелният прашец подобрява усвояването на нутриентите в храната

Богатото разнообразие от активни вещества в пчелния прашец спомага за по-доброто усвояване на нутриентите в храната. Така например, абсорбацията на желязо се показва с 66%, когато се приема пчелен прашец, заради наличието на витамин С и биофлавоноиди в него.

Пчелен прашец - с какво е полезен за здравето

Поръчай био пчелен прашец от Семеен пчелин Илчеви!

Пчелният прашец е лесен за употреба в ежедневното хранене

С толкова много ползи за здравето, няма как да не ти се прииска да приемаш пчелен прашец ежедневно. Няма нищо по-лесно! Добави го към овесени ядки, кисело мляко или смути, например, и започни деня си с ударна доза енергия и здраве.

Пчелен прашец можеш да поръчаш директно от производителите тук – с гаранция за качество и чистота, и пълен с полезни вещества, направо от кошера на пчеличките.

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *