7 ползи за здравето от арония
Съвети за здраве, Храна за размисъл

Арония: 7 ползи за здравето

Малките черни плодчета арония не могат да заблудят никого с размера си – те са истински хранителни бомби, що се отнася до съдържанието на полезни вещества в тях. Нищо чудно, че в последните години аронията става все по-търсена и предпочитана в категорията на суперхраните.

Виж какво прави аронията специална и защо трябва да заложиш на нея за по-добро здраве.

Аронията осигурява пълен набор антиоксиданти

Всички горски плодове са пълни с ценни антиоксиданти, но аронията заема челното място в класацията. Керцитин, лутеин, зеаксантин, каротин са само част от тях, а всички вкупом се грижат за намаляване на вредното влияние на свободните радикали върху организма.

Аронията подпомага храносмилането

Плодовете на аронията са богати на фибри, които ще се погрижат за по-доброто функциониране на храносмилателната система. Отделно, органичните вещества, които се съдържат в аронията, защитават от опасни бактерии, благодарение на естествените имуностимулиращи и антиоксидантни качества.

7 ползи за здравето от арония

Поръчай сушена арония, арония на прах и студенопресован сок от арония от тук!

Аронията подсилва имунната система

Отделно от съдържанието на антиоксиданти, аронията е богата и на витамин С, който стимулира белите кръвни телца и производството на колаген. Колагенът е важен за растежа и обновяването на тъканите, органите, кръвоносните съдове, и клетките, а белите кръвни телца са ключови за  способността на тялото да се съпротивлява срещу болестотворни атаки.

Аронията регулира кръвното налягане

Аронията е богата на калий, който има положителен ефект върху здравето на сърцето, тъй като действа отпускащо върху кръвоносните съдове и артерии, и подобрява кръвопотока. В съчетание с положителните ефекти на фибрите и антиоксидантите, аронията осигурява един мощен коктейл полезни за здравето на сърцето вещества.

Аронията може да намали риска от рак 

Изследванията установяват връзка между антиоксиданта антоцианин и намаления риск от рак на дебелото черво. Най-богатите източници на антоцианин са тъмночервените и лилавите плодове – като боровинки, грозде и арония, разбира се.

Аронията се грижи за здравето на очите

Каротинът, който се съдържа във високи количества в аронията, е един от най-мощните антиоксиданти, и намалява риска от макулна дегенерация и катаракт, като намалява вредните въздействия от оксидативния стрес върху очите.

7 ползи за здравето от арония

Аронията поддържа кожата здрава и млада

Оксидативният стрес оказва вредно влияние на целия организъм – не само отвътре, но и отвън, върху кожата, като води до засилена поява на бръчки, петна и белези. Тук антиоксидантите отново идват на помощ, като повишават съпротивителните сили на кожата, защитават клетките и подпомагат възстановяването им.

Как да приемаш арония?

Лесно е – заложи на:

сушена арония, която можеш да добавиш към кисело мляко, овесени ядки, печива;

арония на прах – добави към смути или разтвори в кисело мляко;

студенопресован сок от арония, който съхранява всички ценни вещества от плода;

ликьор от арония с добавени билки за детокс на организма и наслада на сетивата.

Само до края на март можеш да вземеш абсолютно безплатно бутилка 100% студенопресован био сок от арония ПОДАРЪК с всяка поръчка над 85 лв.!

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *