Съвети за здраве, Храна за размисъл

9 полезни свойства на розовата вода

Не е лесно да устоиш на деликатния омаен аромат на розовата вода. От хилядолетия тя е незаменим помощник в ритуалите за красота, както и за приготовлението на различни храни и напитки.

Розова вода се получава чрез дестилация на розови листа. Нейният фин аромат е най-добрата алтернатива на тежките химикални парфюми. Но освен мигновенно подобряване на настроението, розовата вода е носител и на други ползи за здравето.

Продължавай да четеш, за да научиш повече за това как може да използваш розова вода за здраве и красота.

Розовата вода помага за успокояването на кожните раздразнения

Силните противовъзпалителни качества правят розовата вода особено ефективна при лечението на кожни проблеми и раздразнения. Ефективна е за премахването на подпухналост и зачервявания, включително и за облекчаването на симптомите на екзема и розацея.

Розовата вода спомага за превенцията и лечението на инфекции

Антисетпичните свойства, които притежава розовата вода, могат да са от полза при превенцията и лечението на инфекции. Приемът на розова вода може да облекчи симптомите на болно гърло и настинка.

Розовата вода е източник на антиоксиданти 

Тъй като розовата вода съдържа розово масло, тя е източник на ценни антиоксиданти, които се грижат за възстановяването на клетките от увреждания и изпълняват защитна функция срещу свободните радикали.

Поръчай био розова вода, произведена от българска маслодайна роза!

Розовата вода помага за зарастването на драскотини, порязвания и изгаряния 

Антисептичните и антибактериалните качества на розовата вода спомагат за по-бързото заздравяване на нараняванията по кожата. Същевременно, обтриването на раната с розова вода дезинфекцира и предпазва от инфекции.

Розовата вода подобрява настроението

Не е случайно, че мигновенно се чувстваме по-добре, когато усетим аромата на рози. Розовото масло спомага за успокояването на централната нервна система, действа като лек антидепресант и намалява чувството на безпокойство.

9 полезни свойства на розовата вода

Розовата вода успокоява главоболието

Розова вода и розово масло от векове се използват в ароматерапията за облекчаване на главоболието. Вдишването и компресите с розова вода са две ефективни терапии, които могат да бъдат от полза.

Розовата вода поддържа кожата младолика

Често розова вода и розово масло се използват в козметиката против бръчки, тъй като имат свойството да изглаждат и тонизират кожата и да поддържат младия й изглед.

Розовата вода подобрява храносмилането

Пиенето на розова вода може да подпомогне храносмилането и да облекчи стомашните раздразнения.

Розовата вода е естествен балсам за косата

Втрий розова вода в корените на косата или в краищата й след измиване – тя действа като естествен балсам, подхранва косата и намалява появата на пърхот.

Не забравяй: избери чиста, истинска, 100% натурална био розова вода за максимален резултат

Въпреки че България е един от водещите производители в световен мащаб на розово масло и розова вода, голяма част от продуктите, продавани в магазинната мрежа, съдържат излишни вредни химикали.

За да извлечеш максимални ползи от ценните й качества, избери розова вода, която е произведена от 100% чисти съставки, без консерванти, без ароматизатори, без никакви изкуствени съставки.

10 полезни свойства на розовата вода

Как да използваш розова вода? 

Обрий кожата с памучен тампон, напоен с розова вода, за да я освежиш, омекотиш, както и за по-бистър и сияен тен.

Напръскай върху лицето, тялото или в стаята, вдишай дълбоко и се наслади на успокояващия аромат.

Добави розова вода в домашната козметика: в маски за лице и коса, лосиони и кремове.

Използвай тампони, напоени с розова вода, за да облекчиш уморени, зачервени и подпухнали очи.

Напръскай леко възглавницата, преди да си легнеш, за да отпуснеш сетивата.

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *