Когато животът ти поднесе лимони… направи си домашна лимонада
Напитки, Направи си сам, Рецепти

Как се прави домашна лимонада

Знаеш ли приказката – “Когато животът ти поднесе лимони, направи си лимонада”? Е, този път подхождаме съвсем буквално – защото нищо не е по-разхлаждащо и освежаващо в един горещ ден от чаша домашна, прясно приготвена лимонада.

Хидратацията на тялото е важна за правилното функциониране на тялото, а ако чистата вода ти омръзне, лимонадата може да внесе доза разнообразие. Освен това лимоните са богат източник на витамин С, и спомагат за справянето с умората и стреса.

Домашната лимонада се приготвя бързо и не изисква кой знае какви усилия. Така че следващият път, когато искаш да отпочинеш с чаша леденостудена свежест в ръка – няма нищо по-лесно от лимонадата!

Какво ти трябва за домашна лимонада?  

1 ч.ч. захар
5 ч.ч. вода
6-8 лимона
лед
пресни листа мента, босилек, стръкчета лавандула, резанчета лимон за декорация

Поръчай всички необходими продукти за домашна лимонада от тук! 

Как се прави домашна лимонада? 

В малка тенджерка смеси 1 ч.ч. захар с 1 ч.ч. вода. На средна температура, така че да не завира, изчакай да се разтопи захарта. Дръпни от котлона и изчакай да изстине.

Разрежи лимоните на две, премахни семките с нож и ги изцеди (като запазиш половин за декорация).

Смеси в кана охладения захарен сироп, лимоновия сок (трябва е около 1 ч.ч.) и останалите 4 ч.ч. вода.

Добави лед (ако ще консумираш цялата кана, може и направо вътре, в противен случай го добави към чашите, за да не се разводни прекалено лимонадата).

Декорирай с пресни подправки и резани лимон.

Когато животът ти поднесе лимони… направи си домашна лимонада

Още идеи:

Направи повече захарен сироп – може да го съхраняваш в голям стъклен буркан или шише в хладилника за много дълго време. Така винаги, когато ти се допие нещо свежо, ще си на няколко минути от прясна лимонада. Няма значение в какво количество го приготвяш, стига винаги да спазваш пропорцията 1:1 захар/вода.

Ако нямаш време да чакаш сиропа да изстине – след като е готов, пресипи го в друг съд.

Ако предпочиташ мед, вместо захар – разбъркай около ⅓-½ ч.ч. мед с 1 ч.ч. вода и на ниска температура изчакай да се разтвори (около минута), след което го остави да изстине. Използвай истински мед, без примеси – поръчай го директно от производителите от тук.

За джинджифилова лимонада – добави три резанчета (големи колкото монета) джинджифил към захарния сироп, докато изстива, и ги извади преди да го налееш в каната.

А ако не ти се занимава да цедиш лимони – нашите производители са ти приготвили ароматни сиропи изцяло от натурални съставки, готови за разреждане и мигновенно освежаване!

button-order-fh

One response to “Как се прави домашна лимонада

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *