8 храни, които те правят магнит за комари
Съвети за здраве, Храна за размисъл

7 храни, които те правят магнит за комари

Ах, лято, барбекю на открито, дълги топли вечери… и рояци от комари, способни да развалят и най-доброто настроение. Ако не искаш да станеш вечеря за озверели от глад комари, първо виж какво има в твоята чиния. Оказва се, че определени храни и напитки ни правят неустоимо вкусни и привлекателни за досадните насекоми.

Виж и кои са храните и напитките, които ще увеличат шанса ти да се сдобиеш с ухапване от комар.

Бира

Какво е лятото без една студена бира? Просто-не-става, съгласни сме. Обаче учените са категорични – макар да не знаят точната причина, комарите страшно много обичат пиячите на бира. Най-вероятно заради повишаването на етанола в кръвопотока, или заради по-високата телесна температура. Или просто защото и комарите знаят какво е добро.

Ако обаче в никакъв случай няма да жертваш кехлибарената течност заради някакви си там комари, заложи на качествено пиво. Препоръчваме ти органичната бира Celia – от 100% био съставки, без глутен, произведена по традиционна технология и с натурална газировка.

Органична безглутенова бира Celia

Храни, богати на калий

Комарите много си падат по млечна киселина, а телата ни я отделят постоянно, и в особено повишени количества след консумация на храни, богати на калий. Банани, картофи, авокадо, спанак и стафиди са в този списък, така че може би е добре да ги избягваш, за да се спасиш от комарите.

Солени снаксове

Храненето, богато на сол, е още една причина за засиленото отделяне на млечна киселина през кожата, така че по-добре забрави за чипсове, крекери, соленки и прочие джънк с големи количества добавена сол. И без това не получаваш никакви ползи от него, точно обратното.

Сладолед

Лято и сладолед вървят ръка за ръка… а до тях жужи цял рояк буболечки. Сладките храни, сред които е и любимият ни сладолед, са магнит за всякакви насекоми, включително комари. Ако не искаш да паднеш жертва на атаката на всякакви пълзящи и летящи гадинки, сладкото си е отвсякъде не.

8 храни, които те правят магнит за комари

Алкохолни напитки и коктейли

Мохито, кайпириня, куба либре или ягодово дайкири предпочиташ по залез в бара? Което и да си поръчаш, вероятността да привлечеш комарите рязко се увеличава. Алкохолът повишава телесната ти температура, а комарите обичат хора с топла кръв. Нормално, та кой не обича?

Млечни продукти

И тук причината е във вече споменатата млечна киселина, която привлича комари на рояци. Не е нужно да се лишаваш от свежия таратор, обаче – просто го хапни на обяд, когато комарите все още не са излезли на мисия.

Храни, богати на холестерол

Храните, богати на холестерол, са откровено вредни за здравето ти – и привличат комарите. Имаш ли нужда от още убеждаване? По-добре заложи на пресни зеленчуци, риба и морски дарове – вкусно и полезно!

Поръчай свежи продукти, директно от производителите, с удобна доставка до дома ти!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *