11 ежедневни ритуала за естествено блестяща кожа
Съвети за здраве, Храна за размисъл

11 ежедневни ритуала за естествено блестяща кожа

Лятото, слънцето и морето са три от най-любимите ни неща на целия свят! Факт е обаче, че макар да ги обичаме, не можем да отречем вредното влияние, което оказват върху състоянието на кожата ни. Солта от морската вода, постоянното излагане на слънчевите лъчи, липсата на достатъчно грижа – и в края на лятото изведнъж се оказва, че кожата е суха, загубила естествения си блясък и с неприятни петна и несъвършенства.

Тези няколко лесни за следване ежедневни ритуали ще ти помогнат да се справиш с проблемите и ще възстановят доброто състояние на кожата ти. Следвай ги целогодишно, за да си гарантираш здрава и блестяща кожа, независимо от сезона.

Движи се повече

Кожата ни получава всички необходими вещества, от които се нуждае, за да се възстанови, през кръвния поток. Така че всеки път, когато се спортуваш или се движиш интензивно, увеличаваш подхранващия ефект върху кожата. Знаеш, че тялото ти има нужда от минимум 30 минути дневна активност – а кожата ти също ще ти бъде благодарна!

Яж често полезни мазнини

Кожата ни има нужда от полезните мазнини, защото те й помагат в борбата с възпалителните процеси и за изграждането на нови клетки. Подсигури се, че ежедневно приемаш разнообразие от храни като ядки, семена, тахан, авокадо, сьомга и други по-мазни риби, студенопресовани растителни мазнини.

11 ежедневни ритуала за естествено блестяща кожа

Набавяй си антиоксиданти, които се борят със стареенето

Свободните радикали са един от най-големите вредители за кожата. За да се пребориш с вредното им влияние, яж изобилие от храни, богати на антиоксиданти – плодове и зеленчуци в ярки и различни цветове трябва да присъстват на трапезата ти всеки ден.

Не се чопли

Колкото и да се изкушава да разчоплиш или изстискаш новопоявила се пъпка, недей. По този начин може да предизвикаш разпространението на бактерии, да не говорим и за евентуалната поява на белези впоследствие. Дръж ръцете далече от пъпките и ги остави да преминат от само себе си.

Не си лягай с грим

Звучи елементарно, и всички го знаем – и все пак, колко често ти се случва след дълъг ден или вълнуваща нощ да си легнеш, без да почистиш лицето си? По този начин в кръвния поток навлизат всякакви химикали, съдържащи се в грима, което неминуемо се отразява на състоянието на кожата – както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Отнема точно 5 минути да почистиш лицето си – не си ги спестявай, независимо колко много ти се спи.

Отнасяй се с любов и благодарност към себе си и външия си вид

Докато изпълняваш ежедневния си ритуал по грижа за кожата, е лесно да се задълбочиш в несъвършенствата (особено ако срещу теб е увеличителното огледало). Не се чувствай зле – никой не е съвършен и всяка кожа има своите проблеми. Самокритичността няма да доведе до нищо добро, а ниското самочувствие е последното, което ти трябва.

Витамин С ти е пръв приятел

Витамин С е жизненоважен за производството на колаген, който поддържа кожата еластична, стегната и без бръчки. Ежедневната консумация на плодове и зеленчуци ти помагат да си набавиш необходимото количество – а ето и кои са най-богатите на витамин С храни.

11 ежедневни ритуала за естествено блестяща кожа

Спи достатъчно и пълноценно

Добрият сън е първата стъпка към доброто състояние на кожата, така че не го пропускай. Това е времето, в което тялото ти се възстановява и пречиства от токсините. Минимум 8 часа на нощ са ти необходими, за да извлече организма ти лечебните въздействия от съня – не го лишавай в никакъв случай.

Разчитай на мед за естествено сияща кожа

Тялото ни има нужда от мед (минерала, а не пчелния продукт) за синтеза на колаген. Яж редовно храни, богати на мед – като ядки, варива, какао или месо (особено вътрешности), за да си набавиш ценния минерал, който ще предотврати стареенето на кожата.

Набавяй си достатъчно цинк

Цинкът работи денонощно за възстановяването на кожата от увреждания, спомага за по-бързото зарастване на раните и излекуването на пъпките. Морските храни, какаото, тиквеното семе са все добри източници на цинк. Виж и кои са най-богатите на цинк храни.

11 ежедневни ритуала за естествено блестяща кожа

Подхранвай кожата си с витамин Е

Витамин Е е мастноразтворим витамин, който функционира като антиоксидант и защитава кожата от вредното въздействие на свободните радикали и увреждането от слънчевите лъчи. Добри източници на витамина са ядки, семена, авокадо и мазна риба.

Всички тези полезни вещества – важни не само за красивата кожа, но и за здравото и добре функциониращо тяло, ще си набавиш с разнобразие от истинска, прясна храна. Когато поръчваш от farmhopping, знаеш, че продуктите, с които се храниш, идват директно от производителите и не съдържат никакви изкуствени съставки.

button-order-fh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *