Нашите клиенти, Храна за размисъл

Един ден във „Farmhopping”- и предизвикателството да влезеш в ролята на доставчик за ден

   Някога замисляли ли сте се каква ключова роля заема доставчикът в цялата тази система на онлайн търговия? Доставчиците не са просто партньори в този бизнес, те са нашето портфолио пред очите на клиентите. Точно заради това е необходимо да се подходи доста сериозно към това задължение. Самата аз си признавам, че не си бях давала сметка колко отговорна е тази задача, до момента, в който не се сблъсках лице в лице с нея.

   Пандемията неминуемо нанесе големи промени върху начина ни на живот през последните дни. Ако все пак се опитаме да бъдем поне една идея по-позитивни, то можем да извлечем някои положителни неща от цялата тази ситуация. Едно от които определено е акцентирането върху здравето ни. Забързаното ежедневие, което всеки един от нас води или по-скоро водеше допреди седмици, понякога измества приоритетите ни. Именно COVID -19 ни накара да обърнем малко повече внимание на грижата за самите нас и да се замислим над някои неща .

   Точно в този период е изключително важно, внимателно да подбираме храната, която консумираме. Безсмислено е да споменавам, че пълноценният начин на живот и правилното хранене са най-верните помощници в грижата за здравето ни.

   Farmhopping се грижи да предлага качество и вкус на своите клиенти, а освен това, опцията за доставка, която се извършва всеки ден, изключително улеснява  хората, които получават желаните от тях продукти директно пред своята входна врата.

   И като се заговорихме за доставките, които предлагат Farmhopping, преди няколко дни, убедена, че ще бъде доста интересно за мен, поради факта, че е нещо ново, поех предизвикателството да бъда доставчик. И като казвам, че беше нещо непознато за мен, да, наистина си беше. До този момент, за моите 20 години, не съм работила на много места и не бих могла да се похваля с особено богат трудов опит. Но преди няколко дни имах възможността да бъда и от другата страна, да погледна нещата не само през очите на потребителя.

   Останах доста впечатлена от това до каква степен се е развило онлайн пазаруването у нас. Определено смятам, че това е нещо, което тепърва предстои да набира популярност сред българските семейства. Нека да не забравяме, че наша национална черта е трудно се разделяме с навиците си.  Само допреди няколко години това беше доста непонятно за голяма част от населението. Не се говореше и с толкова масово за покупки в интернет. Може би това се дължеше на факта, че на хората им беше трудно да се доверят. Но с развитието на новите технологии, всички ние сме свидетели на бързото развитие на електронната търговия, и това става все по-привлекателно за клиентите, защото не само изборът е по-голям, но е и по-удобно.  А, ситуацията, в която сме в момента, със сигурност оказва благоприятен ръст на онлайн поръчките.

   Цял ден обикаляне из софийските квартали – всеки със своя собствена физиономия, търсене на различни адреси, лутане из етажите, доставяне на поръчки, среща с различни семейства – всяко със своя собствена история. И много усмивки, въпреки страха и надигащата се паника. Накратко, така изглеждаше моят ден – пъстър, многопластов, любопитен. Сред всичко това, остана и нещо, което няма как да не спомена – отношението, което получих от страна на клиентите, беше повече от прекрасно. Любезността и топлотата, надеждата и благодарността, с която всеки един отвори вратата на своя дом, ме изненада доста приятно и ме изпълни с вяра.

   Срещнах се с хора на всякаква възраст. Както млади, така и доста възрастни, бяха избрали удобството на онлайн пазаруването – да получиш това, от което имаш нужда, докато стоиш заобиколен от уюта на дома си, получаваш това, което искаш, без да губиш комфорта и сигурността си. И ако до този момент съм била на мнение, че предимно младите биха предпочели този начин на пазаруване, искам да ви уверя, че въобще не е така.

   Беше изключително вълнуващо и интересно да вляза в ролята на доставчик, да усетя лично процеса на работа, да представя своите впечатления и да ви направя съпричастни на изпитаните емоции.  

   Много е хубаво, когато човек пробва нещо ново и различно, когато реши да излезе от зоната си на комфорт, когато намира смисъл в това, което прави, защото хората отсреща го показват. И да изпита радост и удовлетворение. Затова предизвиквайте себе си смело, като разбира се, продължавайте да пазарувате онлайн. 🙂

Александра Манчева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *