Истории от фермите, Ние и виното

Вина и Деликатеси

Нашата цел винаги е била да Ви доставяме най–добрите български вина и най–прясната и висококачествена храна.

Ето защо цяла седмица, от 1 до 7 юни, ще ви глезим с препоръки и комбинации от превъзходни вина и вкусни деликатеси с 10% отстъпка от нашия магазин Farmhopping.com

Всяка хубава история започва с ‚Имало едно време…“

Деликатеси от Свободно Пасищна Ферма

„Животните ни имат достъп до чиста вода и свободно се разхождат на площ от над 4000 дка естествени ливади, хълмове, дъбови и букови гори , където избират най-вкусните тревички, билки и храсти. Според нас, най-добро качество на месото се постига точно когато животните са спокойни и живеят в подобни на нашите условия без стрес. Всички телешки и свински мезета са добити от здрави животни, отгледани на свобода в нашата ферма.“ – така започва историята на трима приятели, които се опитват да вдъхнат живот на една пустееща земя, като изградят симбиоза между природа, животни и хора.

Свободно Пасищна Ферма “Шопар, Бик и Щука”  се намира в Камчийската долина между язовирите Цонево и Елешница, където се отглеждат месодайни телета Херефорд!

„В нито един наш продукт не се влагат консерванти, подобрители, оцветители или други вредни за здравето вещества!!!“

„Важно е да се знае, че всички продукти са с възможно най -високо качество и не се прави компромис за качеството и чистотата на нашите деликатеси ! Така се появи първия ни бранд ВИНО и МЕЗЕ“

Като стане въпрос за хубаво червено вино – първото което ни идва на ум разбира се – Илая Мавруд 2017  на изба Манастира! Виното, което ще ви плени с мармаладени нотки на дребни горски плодове и кадифени танини. За мен това вино е еталон за елегантността на Мавруда. Препоръчвам го в комбинация с Телешки Суджук “Селекция” –  Суджукът такъв, какъвто трябва да бъде!
Внимателно селектираното месо от джолан, заден бут и врат на свободно пасищни телета “Херефорд”,  преминава дълъг период на зреене, ферментация и сушене, за да се получи точно този неповторим вкус на забравения телешки суджук.

Червени Вина за Първокласни Деликатеси

Малко хора знаят че един он най–добрите тероари за Каберне Совиньон е в Района на Пазарджик, където се намират и насъжденията на една от най–награждаваните изби в България за първокласните си червени вина.

С плътно и стегнато тяло, с богат запас от танини, вкус на черен шоколад и аромат на черешов тютюн, този Каберне Совиньон “Мерул” 2016 ще танцува със специалното мезе Цоневски Дядо , нашият по-добър прочит на старата рецепта Странджански дядо. Месото е внимателно селектирано от 80% свински бут плюс плешка и гърди. А освен типичните за странджанския дядо червен пипер, чубрица и чесън, съживихме рецептата с ароматен пушен червен пипер  и уникален български червен пипер от село Цалапица, сорт Гороглед.

На сайта ни може да откриете и цялата селекция от чисто сортови вина на Изба Румелия от Серията Мерул 9, месността където е намерено панагюрското съкровище.

Водно Конче от Долината на Струма?

Нашето предложение е Каберне Фран и Мелник 55 – вино на Виа Верде, което изненадва със свежо стегнато тяло, с аромат на зряла мушмула, горски гъби и сладки подправки. Перфектна симбиоза между два любими сорта. Казват, че когато срещнеш водно конче, това е знак, че трябва да промениш живота си  да се вгледаш в себе си и да дадеш воля на своята същност.

Ако пък решите да опитате Чисто Сортов МЕЛНИК 55 от по – високия клас Мотиф, виното ще ви изпълни с аромат на кафе, вкус на шипков мармалад, сладък тютюн и черен летен трюфел.

Виното на Древните Траки:

Ако не сте пили  Сира Резерва 2017  от Южен Сакар, отлежавала 12 месеца в Нови Френски Барици,  не е късно да поправите тази грешка. Това вино на Вила Бассареа ще ви плени – облото и плътно тяло е със солидната танинова структура и вкус на сладко от боровинки и червен пипер.

Моята лична препоръка към това вино е Телешка Луканка по Стара Рецепта

Авторска рецепта на Свободно Пасищна Ферма “Шопар Бик и Щука”, която ще ви върне вярата в доброто мезе.

„За направата му използваме телешко едносортно месо в което сложихме малко сол и захар, червен пипер, кимион, черен пипер и чесън. Но тайната на нашата луканка е във ферментацията на месото на 18С за почти едно денонощие преди пълненето му.”

Farmhopping.com – Вие Поръчвате, Ние Доставяме!

Наздраве и до нови срещи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *