Ние и виното

Седмица на Белите Вина

Случвало ли ви си е да не сте сигурни какво вино да вземете за вечеря, но си мислите, че трябва да е ароматно и вкусно? Вкусно? Какво ще рече това ли, ами всичко, което вие асоциирате с тази дума, според индивидуалните ви предпочитания за вкус разбира се – може би аромат на свежи цитрусови плодове или зрели екзотични тропически плодове в комбинация с тревисти тонове, или маслено тяло с вкус на сметана и праскови…..

Когато говорим за бели вина имаме богато разнообразие от различни сортове, региони и стилистика.

В селекцията на Farmhopping ние залагаме на интересни вина за всеки вкус и бюджет, от най – добрите Български микро – региони.

До тук добре, но основния въпрос остава – „Как от рафтовете с много етикети да си изберем нашето вино?“

Тук „топката“ попада именно в професионализма на експертите, които правят селекцията и доброто познаване на всяко вино от колегите продавач консултанти и сервитьори да ни насочат към това което търсим.

Лято нека да е лято … както се пее в една песен ili Summer MODE ON

Най – лесно е да знаете, дали предпочитате нещо леко, свежо и ароматно като нашият RIVERSIDE Совиньон Блан  – вино с красив сламено-златист цвят – ароматът е доминиран от тревни нюанси, лайм и зряла смокиня. Вкусът е плътен и добре балансиран, със свеж после вкус на цитрус.

Ето и останалите ни предложения за тази седмица :

Леки, Свежи и Ароматни Бели Вина

Ако решим да се наградим след края на работния ден с нещо свежо и интересно, което идва от Долината на р.Струма, то определено изборът ни ще е  Expressions Сандански Мискет  – неговата експресия на аромати и свежест просто завладява сетивата. Лозята са разположени в полите на Рила на 600м надморска височина и почвата е богата на глина и минерални съединения, което придава леко пикантен характер на виното. Водните кончета (това е логото на етикета) определено са фаворит за Лято 2020.

Като стане въпрос за Съботен обяд  – първото, което ни идва на ум разбира се, е –. BIO Muscat Ottonel Single Vineyard   – сочното тяло на бели нектарини и цитрус го прави перфектно съчетание за нашата салата с морски дарове, панирани калмари или филе от сьомга със задушени аспержи. Ям.   О и това вино се изнася ексклузивно за Япония и са произведени само 1000 бутилки.

Ако искаме нещо sexy от семейството на ароматните бели вина от Южен Сакар, горещо ви препоръчваме едно от най – интересните вина на нашата платформа Villa Bassarea Тамянка бледо златист цвят с аромат на лайм, пресен розмарин, личи, зелена чушка и нотки на индрише.

За любителите на опушените нотки и кокос ви препоръчваме елегантно, свежо и маслено    Шардоне #2smokingBarrels 2018  от Черноморския Регион  – една от най – добрите ни открития за сезона – леко елегантно Шардоне с типичен вкус на бели праскови и сметана. Отлежало 3 месеца в нови американски барици, от където идва неподправения му златен цвят и изтънчен вкус на ванила и печен кокос.

За Разлика от повечето дъбови Шардонета, които имат плътни маслени тела – тук нюансите от дъбът стоят като ефирна лятна рокля на красива девойка и създават усещане за лекота и свежест!

Пийте Хубаво Българско вино – Farmhopping.com вие поръчвате ние доставяме J #пиемвиноисесмеем

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *