Без категория, Истории от фермите, Нашите клиенти

Фермерски пазари с Lidl и Фармхопинг

Тази година Lidl се включи в инициативата за подкрепа на малките български  производители, като част от изпълнение на постановлението на Министерски съвет, което изисква от търговските вериги да предлагат повече българска продукция. София и Бургас бяха първите градове, в които търговската верига стратира  организирането на фермерски пазари в сътрудничество с първата българска онлайн платформа за чиста фермерска храна – “Фармхопинг”.

Първият фермерски пазар се състоя на 12, 13 и 14-ти юни, на паркинга на магазин LIDL, намиращ се на бул. „Тодор Каблешков“ в София.  Събитието предостави възможност на клиентите да избират между качествена и грижливо подбрана продукция от малки родни производители.

Под 15-те симпатични бели шатри, общо 22-ма регионални  производители изнесоха своята стока от най-разнообразни български продукти. На щандовете се  предлагаха сезонни плодове и зеленчуци – като кайсии, череши, тиквички, домати, краставици, зелени салати, свежи подправки, гъби, пчелен мед, тинктури, както и още много други вкусотии.

 

Лошото време не успя да провали събитието, над 3 000 човека посетиха фермерския пазар. Всичко протече много благоприятно, а доволни останаха всички – както производителите, които успяха да представят и реализират своята продукция, така и клиентите, доверили се на вкуса и качеството на българските продукти.

Поради ситуацията с Covid-19, бяха предприети всички необходими мерки. И през трите дни движението на пазара беше в една посока – с определена входна и изходна точка.

Технически организатор на събитието е онлайн магазинът „Фармхопинг“, който включва продукти от над 100 ферми, които произвеждат чиста продукция, достъпна за хората от града през онлайн платформата.

Инициативата продължава във Варна, където отново Фармхопинг и Lidl ще предоставят възможност на клиентите си да се запознаят с малките местни производители и качествената продукция, която произвеждат с много труд, старание и разбира се безкрайна любов към това, което правят.

Очакваме ви на 17, 18 и 19 юли на паркинга на магазин Lidl в кв. Владислав Варненчик от 10 до 19 часа! Най-доброто предстои!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *