Други

На гости на малките ферми с Фармхопинг

 

Очаквайте следващия фермерски пазар на 25, 26 и 27 септември на адрес жк. Красно село, ул. Ладога 3 (до бул. Тодор Каблешков) между 10 и 19ч организиран съвместно между Farmhopping и LIDL. Заповядайте да опитате истинска и чиста храна, директно от малките ферми!

Ето и малко предистория:

На 11, 12 и 13 септември се проведе 4-тият фермерски пазар, където посетителите имаха възможност да опитат и закупят от многообразието чисти храни, което предлагаха малките производители и отбрани манастири. Изобилието от интересни и здравословни продукти беше представено от: Кооператорите на СИС Кооп, които предложиха щедро био зеленчуци и плодове от Предбалкана на Централна Стара планина, био сини сливи от овощните градини в община Луковит, зеленчуци и пчелни продукти от подножието на Вискяр планина и селектирани от чисти райони традиционни подправки и консервирани зеленчуци.

Монасите от Гигински манастир зарадваха посетителите с разнообразие от продукти, отгледани в манастирските земи – биволско мляко, сирена и кашкавал, биволски суджук и ароматни сладка.

От подножието на Пирин планина стопаните на ферма Козле осигуриха козе сирене и чисто козе мляко.

Ферма Катарино представи голямо разнообразие от млечни и месни деликатеси.

Био ферма Фиго Фрут изпъкна с неустоими смокини, чай и сладка от тях, отгледани и приготвени под лъчите на южното слънце в регион Сандански.

Ферма Татковата градина, намираща се в Долината на прасковите очарова щедро със сезонни плодове и зеленчуци.

Ферма Подгорие селектира и представи зеленчуците на земеделски стопани от Петричката долина.

От био градините на Яблена Натура изобилстваха над 10 сорта фантастични ябълки и круши.

Щанда на ферма Тара Био, наред със зеленчуците си, привличаше малки и големи с уханните пъпеши, отгледани в земите на Панагюрище.

Био ферма Български батати представи своите сладките картофи, от Тракийската низина. Бататите предизвикаха интереса на майки, бременни, кулинарни фурии и любители на здравословното хранене.

Накъде без ароматните и полезни гъби на Гъбена градина… Изобилие и разнообразие от аромати на пресни гъби и възможности за любителите да ги отглеждат сами.

За свежест, спокойствие,тонус и приятни моменти съдейства ферма Алина със своите билки и многообразие от чаени смеси.

Посетителите на пазара дегустираха и се забавляваха. Всеки имаше възможност да се възползва от услугата “Доставка днес” напълно безплатно. Повече за фермите, историята и продуктите им ще намерите ТУК.

Очакваме ви!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *