Други, Истории от фермите

Катарино – ферма на месец Октомври

В подножието на Пирин планина, сред зеленина и спокойствие, се намира ферма Катарино. Създавайки фермата, собствениците реализират концепцията си да предлагат в хотелите си храна, която да е с изключителни качества като произход, съдържание и вкус, а използваните продукти да са с абсолютно ясен и натурален произход. Тръгвайки с тази идея, инвестициите биват изцяло насочени в закупуването на внимателно подбрани и високопродуктивни породи животни, със желаните качества на млякото и месото им. Специалните породи животни веднага привличат вниманието не само с чар, а и по простата причина, че в България не сме виждали такива.

→ Видео ←

Овцете са от испанската млечна порода Асаф, шарените крави – Нормандско говедо, а любопитните кози от френската порода Кафява алпийска коза. Всички те се отглеждат свободно и биват хранени само с натурална храна. Именно кравите, внесени от Франция, са гордостта на фермата. Избрани са най-вече заради свойствата на млякото, давано от тях – то е с много високо съдържание на протеин, 85% от бета казеин е от типа А2А2 , а 80% от капа казеин е пък от типа ВВ, също така в млякото на нашите крави съдържанието на калций е с до 10% повече от този в млякото на масовите породи крави. Във Ферма Катарино произвеждат млечни и месни продукти с голямо майсторство. Инженер-технолог следи всекидневно работния процес в специално създадена мини лаборатория. А за да бъдем максимално точни ще кажем, че фермите всъщност са две, една в гр. Кресна и една в с. Рупите, а месопреработвателния цех се намира на територията на хотела им край Банско-Разлог.

 

За да похапнете от чудесния асортимент на Катарино изготвихме ПРОМО КОШНИЦА с безплатна доставка до посочения от вас адрес.

 

Разгледай всички продукти на ферма Катарино ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *