Съвети за здраве

Предизвикателство с медена вода – малки усилия, големи резултати

С разгръщането на новата година, решаваме да подобрим здравето си по някакъв начин. Може да искаме да отслабнем; да хапваме по-малко бърза храна; да включим повече зеленчуци в режима си, да развием по-здравословни хранителни навици; да започнем да ходим отново на фитнес и сред природата и т.н.
Днес бихме искали да ви предизвикаме да се ангажирате с това достойно новогодишно решение – пийте медена вода сутрин и вечер като дневен режим. Придържайте се към тази цел в продължение на дванадесет месеца и вижте сами драстичната разлика и колко лесно вашето здраве може да бъде обновено. До края на тази година ще бъдете заредени с дългосрочни ползи и ще искате да продължите година след година, за да сте все по-здрави.

  Ето няколко ключови промени, сред много други, които можете да очаквате да видите:

1. Функцията на имунитета се засилва
Пчелите са комбинирали нектара от цветя с нещо свое собствено в привидно мощно лекарство, което, когато се приема с течение на времето, може ефективно да изгради вашата имунитетна функция и да ви предпази от проблеми като кашлица, грип, настинка, хрема и др. Ако често се налага да посещавате лекар или аптека поради тези заболявания, започнете с този навик да пиете медена вода сега, може би просто ще бъдете изненадани от промените във вашето здраве в края на годината.
Медът притежава антиоксиданти (полифеноли), които включват фенолни киселини, кофеинова киселина, р-кумарова киселина и елагова киселина, както и множество полезни фитохимикали от цветния нектар на растенията, които могат да премахнат биологично разрушителните химични агенти, свързани с много заболявания, включително рак.

2. Прилив на енергия и сила
Друга много очевидна промяна след 12 месеца пиене на медена вода е подчертаният контраст в енергийното ниво. Ще се възстановите от хроничната умора, развила се в резултат на дългосрочен стрес в ежедневието. Промяната не се осъществява веднага или за една нощ, но упоритостта да поддържаме дневния режим с медена вода ще ви се отплати с непрекъснато повишаване на енергийното ниво и намаляване на чувството на стрес, безпокойство и умора.
Медът, консумиран преди сън, осигурява достатъчен запас от чернодробен гликоген за мозъка и предотвратява отделянето на хормоните на стреса. Той също така допринася за освобождаването на мелатонин, “уелнес хормоните”, който инхибират отделянето на инсулин, стабилизира нивата на захарта, помага за възстановяването на тъканите по време на сън.
Медът и водата създават възстановяваща енергийна сила за вашето тяло, така че не би било изненада, ако откриете, че вече не се нуждаете от сутрешното кафе, имате по-качествен сън през нощта, вече сте „morning person“ , имате повече енергия през целия ден и сте по-жизнени от преди!

3. Здрав стомах
Консумирането на прекомерно високо рафинирани, преработени храни може да доведе до стомашни проблеми. Повечето язви на стомаха се развиват в резултат на инфекция с Helicobacter pylori – бактерия, която отслабва защитните механизми на стомаха, стимулира производството на киселина и причинява увреждане и възпаление на тъканите. Суровият мед е страхотен, защото съдържа „добрите бактерии“, необходими за поддържане на здравето на червата и защита на лигавицата на стомаха. Той насърчава производството на късоверижни мастни киселини, понижава рН- то, инхибира нездравословни бактерии и детоксикира канцерогените в храната. Повече от тридесет различни пробиотични щама са идентифицирани в меда.

4. По-стройна фигура
В първите дни на приемане на медена вода, ще забележите намаляване на сантиметрите в талията. Това се дължи на подобреното отделяне на отровите от тялото. Медът е хигроскопичен и след пиене на медена вода, излишната течност в тялото се отделя под формата на урина. През нощта пикочният мехур и бъбреците са отпуснати и напълно почиват.Медената вода ускорява метаболитните процеси в организма. По този начин няма да напълнявате, но и много вероятно постепенно да започнете да отслабвате.
Хранете се с пресни и здравословни продукти.

Как да приемаме медена вода:
1. Вземете 1 супена лъжица суров мед и разтворете в чаша вода.
2. Пийте медената вода на празен стомах преди закуска.
3. Изпийте още една чаша медена вода, преди да си легнете.

Тези прости стъпки ще отнемат по-малко от 5 минути от вашето време. Впуснете се в 12-месечно предизвикателство, за да видите невероятните промени във вашето тяло. Споделете с нас своя опит, след като сте спазвали този режим в продължение на 12 месеца.

Ще бъдем радостни да чуем всички истории за успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *