Храна за размисъл

Леб и Вино

За хляба и виното…

… от древни времена се знае, че са основно присъствали на трапезата на българина. Напоеният хляб с вино е била всеобща закуска. Те имат обща история още от древна Гърция. Когато гръцките поети се събирали да рецитират поемите си, те пиели вино и похапвали хляб.

Но защо виното и хлябът се комбинират толкова добре?

Вкусове и аромати от различни видове тесто за хляб могат да бъдат открити в някои видове вина. Интересното е, че дрождите и естествената ферментация са съставка на виното и на много видове хляб. И както сомелиерите казват:

 Хлябът чудесно прочиства небцето, за да се усетят тънките нотки и вкусове на виното. 


И по традиция в седмицата на Трифон зарезан ви представяме Пекарна Комат. Има само един хлебар в цяла София, който прави хляба с квас от Зографския манастир, Света гора. И той е хлебар Спасов.

 

Хляб, такъв, какъвто са го правили едно време. От натурални продукти. С хрупкава и вкусна коричка, с мека, шуплеста срединка, ароматен и здравословен.Накратко казано: ИСТИНСКИ ХЛЯБ ОТ ПЕКАРНА КОМАТ!

Комбинирайте с прекрасните вина на изби Румелия, Братанов, Вила Мелник , Вила Юстина, Сребърна и много други, за да осигурите най-доброто за вашата трапеза.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *