Други

С блага вест и прясна риба 🐟

На 25 март всяко християнско семейство почита празника Благовещение – възвестяването от Архангел Гавриил на Дева Мария за това, че тя ще роди  очаквания Спасител на човечеството, сина Божий – Иисус Христос.
На тържествената празнична трапеза задължително присъства и прясна риба.


Възползвайте се от нашите предложения във ферма на месеца.

При нас ще намерите голямо разнообразие от риба, морски дарове и рибни деликатеси, осигуряващи разнообразие на вашата трапеза

Като идея ви предлагаме този изискан и ароматен печен лаврак с билки

Вкуснооо!!!

Може да го приготвите както в седмичното меню, така и при специални поводи.

Печеният лаврак с билки е ястие, което издава целия аромат на морския бриз, със сигурност оценен дори от най-изисканите небца. Това ястие от риба е истинска панацея, т.к. рибата е с ниско съдържание на мазнини, лесно смилаема и има набор от минерали (фосфор, желязо, йод) и полиненаситени мастни киселини, които не се намират лесно в други храни. Препоръчваме да подправите с розова хималайска сол, една от най-богатите на микроелементи на пазара. Това ястие ще бъде прекрасно и с други видове риба.

Какво чакате? Поръчайте и пригответе!

Нaчин нa пригoтвянe:
Пoчиcтeтe и измийтe рибите и ги cрeжeтe прeз 3 cм дo кocттa. Пocoлeтe дoбрe. Поставете в тава, покрита с хартия за печене. В разрезите подредете дафиновите листа, лимоните на резенчета, стръкчета от подправките, зрънцата розов пипер, и малки резенчета люта чушка (по желание).
Намажете със зехтин и оставете рибата да се маринова 1 час покрита с фолио.
След това отcтрaнeтe фoлиoтo oт рибaтa.
Пeчeтe в прeдвaритeлнo зaгрятa нa 200 грaдуca фурнa до зачервяване.
Декорирайте с пресен магданоз и поднесете!

Добър апетит!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *