Събития

Нощ на Женски пазар – 28 октомври

“ПАЗАРИ ВЪЗРАЖДАНЕ” ЕАД и ЕКСПО ТИМ ООД имаха удоволствието да Ви поканят на

28 октомври /петък/ на Night Market – „Нощ на Женски пазар“ от 17.00 до 23.00 часа на “Женски пазар”.

Беше представена традиционна автентична кухня, месни и млечни специалитети, сладки и солени изкушения, ресторанти и барове с вкусна храна-вино и бира, малки семейни работилници, производители и био продукти, дизайнери, творци и натурална козметика….и всичко това съпътствано от богата художествена програма на живо с водещ и DJ.

Подбора беше направен от нас и се надяваме, че ви е  харесало. Беше осигурен и транспорт за всички, които са напазарували повечко продукти за вкъщи.

Всеки посетител на събитието беше добре дошъл! – семейно, с деца,  с компания, с домашен любимец или сам.

Всички продукти можеха да бъдат закупени, а входа за събитието беше свободен!

По време на това музикално-гастрономическо събитие посетителите се запознаха с различни и интересни продукти от български производители и услуги и най-вече да се забавляваха в петъчната вечер.

Кои бяха участниците?

  • Здравословни храни, напитки, клетъчна грижа и услуги:

AIR.Bakery; FoodObox; Комбуча KING; Био плодове и “Био мед”.

  • Млечни и месни специалитети:

Ферма ЕА; Еко Ферма Черга; Мандра Кочорите и др.

  • Натурална и био – козметика, бижута и аксесаори:

Epoque Candle;

  • Екологични почистващи продукти, козметика и консумативи без пластмаса и без тестване върху животни:

Plastic Free Life;

  • За доброто настроение и изискан вкус бяхме подбрали интересни храни и напитки:

За почитателите на хубавото вино имаше винарни от България и Европа, които представиха вина, ексклузивни купажи, които можеха и да се закупят на място.

Balar WINES ESTATE; Pink Pelican – българско крафт вино; Винарска изба Румелия; Винарска изба “Манастира” ; Вила Юстина; Винарна Боровица; Винарна Братанов; Вила Мелник; Дионис-Елена  и Португалски вина от Bulluso Wines и др.

За истинските ценители на вкусна прясна храна приготвена пред Вас на изнесена пещ на дърва  – Арабийските ребърца гарнирани с много бира и картофки, можехте да откриете при Арабията.

  • За сладкишите с добавен аромат “Любов” и още куп вкусотии се погрижиха за Вас:

VSF Gelato;  Сладкарница Хвърчило; Le Soleil; Сладкарска работилница “Искам още” и още и още.

Night Market – „Нощ на Женски пазар“ се превърна в точното място за забавление и пазаруване, като тази атмосфера  беше допълнена от нови и стари музикални хитове като част от DJ програмата.

Съпътстваща програма Нощ на Женски Пазар

Подготвили бяхме богата съпътстваща програма за Нощ на Женски пазар.

Нощ на женски пазар с Фармхопинг

Човека на пулта Николай Попов

Той е на 27 години и се занимава с озвучаване на събития. Той категорично поема отговорността за създаването на брилянтен звук. Музиката за него е неразделна част от живота му, независимо от жанра на стила й.

Рангел Вангелов водещ

Основните сцени, които дават възможност за изява на сладкодумното момче, са онези, които тясно представят народното ни творчество. Благодарение на въздействащото му слово, изпълнено с плам, добрина и внимание към всеки участник, изпъква индивидуалността на всяка творческа група, а форумите, дали порив за изява на различни колективи, оставят траен отпечатък в съзнанието на обществото.

18,00 часа RADA DANCE SCHOOL

(създадено през 2017г) е танцово училище за Съвременен танц и Танцов театър за деца от 3 годишна възраст, децата се обучават в широк спектър от стилове и сценични танцови техники, между които Класически балет, Релийз техника, Джаз танц, Импровизация, Пост-модерен танц, ХИП-ХОП и др.

Ежегодните сценични проекти се създават от самите деца по техни текстове, разсъждения, импровизация и хореография. Сценичният продукт е съвместна работа със самите танцьори по зададената тема и представлява тяхната гледна точка, интерпретация, чувства и емоции. 

19,00 часа  Формация ,,Гайдарски ритми” –

с участието на гайдарите Костадин Атанасов, Венци Андонов, Петьо Костадинов и на ударните Генади Рашков.

 

20,00 часа – Фолклорна формация „Стефан Кънев“

към НЧ „Славянска беседа-1880“

Фолклорна формация „Стефан Кънев“ към НЧ „Славянска беседа-1880“ е основана през 2002 г. от ст.н.с, д-р Михаил Букурещлиев – пръв изследовател на детския фолклор в България и създател на първия ДЮФА „Изворче“. Именно по идея на бивши хористи от ансамбъла и с цел популяризиране на творчеството на композитора Стефан Кънев е създадена Фолклорната формация. След кончината на основателя на хора – Михаил Букурещлиев, ръководството поема неговата дъщеря Петя Букурещлиева – Стефанова.

Многобройни са концертите, участията, турнетата у нас и в чужбина, телевизионните предавания и наградите на хора. Последната от тях  – преди дни, от 17. Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ е поредното признание за високото вокално и хорово майсторство.

 

Хорът е издал три диска с песни от различни краища на България. Сред тях са автентични образци и обработки на Филип Кутев, Стефан Кънев, Атанас Илиев, и много други, както и на Михаил Букурещлиев, и Петя Букурещлиева.

 

21,00  часа Професионален фолклорен ансамбъл  „Български ритми”

Основана през 1964 г. в гр. София от Димитър Митев. Основната цел и мисия на формацията е да представя българския фолклор пред публика както на големите сцени в България и чужбина, така и локално – чрез участия в битови заведения с фолклорна насоченост.

Всичките изпълнители са бивши и настоящи възпитаници на българските професионални училища по изкуства, ансамбли, шоу спектакли, оркестри и вокални хорове като НУТИ – София, НУФИ – Котел, НУФИ – Широка лъка, АМТИ – гр. Пловдив, НАТФИЗ – София, НФА „Филип Кутев” – София, ФА „Тракия” – Пловдив, шоу спектаклите на Нешка Робева и Лили Игнатова, ансамбъла към ГУСВ, хор „Ангелски гласове”, хор „Космически гласове” и оркестърът при БНР.

В репертоара ни бяха включени народни танци, песни, музика, обичаи и обредни игри от всички етнографски области на България. Формацията е заснемана в множество телевизионни продукции, рекламни шоу програми и демонстрации на българския танцов, музикален и словесен фолклор.

В програмата бяха включени и така наречените игри на фолклорна основа, в които непосредствено участие вземат и зрителите, което от своя страна засилва емоцията от видяното и преживяното.

 

Софийския нощен пазар се надяваме да се превърне в марка на нашия град, традиционно място за събиране на хора от всички поколения и многобройни туристи, любители на добрата кухня, забавлението и пазаруването.

Информация: Експо Тим ООД, тел. 0888 307 413; e-mail: expoteamltd@gmail.com;

Facebook Нощ на Женски ПАЗАР

Нощен пазар пазари Farmhopping и пазари Възраждане

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *