This website use "cookies"
Cookies policy I understand

Eolis Estate

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Семейният проект 'Еолис Естейт' стартира през 2005 г.

Собствените лозя, които раждат гроздето за вината « Еолис » са разположени край с. Малко Градище, в близост до гр. Любимец.

Нашата философия е че доброто, вълнуващото вино се създава най-напред на лозето, от качествено грозде, плод на даденостите на тероара и на ревностната работа по отглеждането на лозите. Прилаганите лозарски практики като намаляване на броя на филизите, подреждане на леторастите и редуциране на гроздовете, са ориентирани към ограничаване на реколтата за сметка на нейното качество. От червените сортове рабoтим с традиционните за областта мерло и каберне совиньон, както и със сира и каберне фран, а от белите – с гевюрцтраминер, вионие, семийон и совиньон блан.

Вината « Еолис » се произвеждат в лимитирани серии, единствено с отгледаното от нас грозде. Годишната продукция не надхвърля 10 000 бутилки.

Нашето предизвикателство е да извлечем най-напред на лозето квинтесенцията на този уникален тероар. Нашата визия е да пресъздадем това богатството в елегантни вина, които завладяват със своя плодов характер, ароматна интензивност, комплексност и благороден финес.

This farm has not provided us with the legally required permits for food production yet. What this means??