This website use "cookies"
Cookies policy I understand

545 ЕООД

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

НАШЕТО ВЕРУЮ

„SO LET It be”¹ е български бранд създаден с любов към здравословния и качествен начин на  живот. Ние вярваме, че с нашите продукти бихме могли да допринесем за по-разнообрано и балансирано хранене, както в забързаните делници, така и в спокойните и релаксиращи моменти на живота. SO LET It be предлага висококачествени иновативни продукти на основата на еднозърнест лимец.

~ Солетите от лимец са направени 100% от еднозърнест български лимец от ниви, където единствените земеделски мероприятия са оран, сеитба и жътва. Лимецът е отглеждан от биологично отговорни земеделци, в екологично чисти райони на страната, които обичат и щадят  майката земя. Преди смилане зърното е старателно почистено от вякакви други примеси, включително от счупени зърна. Понеже при мелене на по‐големи количества, на каменни мелници се получава голямо търкане и загряване и се отделят микропарченца  от камъка, то затова ние използваме стандартни мелници.  

~Използван е квас от еднозърнест лимец а не квас от спелта или пшеница. Стремежът ни е  максимално да ограничим зърнените съставки, които са различни от еднозърнест лимец;

~Използваме морска сол заради добрият състав на микроелементи в нея;

~Растителната мазнина е нехидрогенирана и е в най‐естествен, необработен вид, както е добита. Спрели сме се на нехидрогенирана палмова мазнина от най‐висок клас, заради по‐добрите ù показатели при термична обработка, каквато при този продукт има. Споделяме критиките към хидрогенираните и частично хидрогенираните мазнина (с температура на топене близки до или над телесната) използвани широко в хранително-вкусовата промишленост и затова те липсват в нашите продукти. Смятаме, че единствено нехидрогенираните мазнини са подходящи за здравето.  

 SO LET It be има три артикула:

    ~Веган солети от лимец: Добавено е брашно от био рожков, едно изключително полезно растение, което придава  уникален сладникав нюанс на вкуса; С тримесечен срок на годност този продукт се явява сам по себе си нова подкатегория в категорията на солетите и гризините, където средният срок на годност е от 6 до 12 месеца. Крайният ефект е хрупкава солета с традиционен вкус на български лимец с едва доловим сладникав оттенък.   

    ~ Солетите от лимец с чубрица са разработени на базата на Веган солетите от лимец и всички принципи и позитиви относно брашното, кваса, мазнината и ечемиченият малцов екстракт важат и за този продукт. Разликата е в пчелният мед, който е заместил брашното от рожков и добавената смляна българска чубрица. Крайният резултат е висококачествен хрупкави солети с вкус на лимец и с ненатрапчив традиционен вкус на българска чубрица. Трайноста на този продукт е шест месеца.

    ~Солети от лимец с кимион и черен пипер. Те са като тези с чубрицата, но с кимион и черен пипер. Подправките са смлени и са вътре в тестото. Нужно да се схрускат няколко солети, за да започне да полепват парченца черен пипер по рецепторите в устата. С всяка изядена солета усещането за пикантност се увеличава.

Ние използваме само съставки, които са с благотворно влияние върху здравето на оргaнизма. В тази връзка, освен че не използваме никакви изкуствени ароматизатори,  подобрители, консверванти и други добавки, също така в списъка ни не попадат и съставки като мая, мононатриев глутамат, рафинирана захар и др. SO LET It be нямат и глазура. Ние разчитаме и вярваме в по-естествените и истински неща в живота и храненето в частност, които дори и нашите баби биха разпознали като храна.

Горенаписаното са нашите убеждения и вярвания, че качеството на живота е в тясна връзка с ежедневното пълноценно хранене. Смятаме, че солетите от лимец “SO LET It be” са качествено допълнение в разнообразното хранене, винаги когато имате тази възможност.

Ще се радваме, ако получим обратна връзка, моля пишете ни на: info@soletitbe.company    /  0888-033-895

Консумирайте винаги в добро настроение. :)