This website use "cookies"
Cookies policy I understand

Ферма Амброзия

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Meat

Dairy, Milk & Eggs

Superfoods

Амброзия е малка пермакултурна (по модел на природата) ферма, отглеждаща различни видове животни на паша в полите на забравените девствени земи на Стара планина в с. Липница, намиращо се на около 30 км. северно от Ботевград. Фермата е разположена върху богати ливадни площи със стотици видове диворастящи плодове, гъби, треви и билки, заобиколени основно от дълголетни дъбови гори. 
Започнахме нашето фермерство с отглеждането на пчелни семейства, плодове и зеленчуци върху нашите наследствени земи през 2011г. След това продължихме с отглеждането на животни, за да си осигурим месо, яйца и мляко за нашето семейство. Нашето желание да отглеждаме храната си, се породи от загрижеността за здравето ни и желанието ни за един хармоничен начин на живот сред природата. Мащабното използване на хормони, антибиотици, стероиди, пестициди, фунгуциди, хербициди в отглеждането на индустриалните животни и нехуманното отношение към тях, както и други фактори ни отведоха в търсенето на естествени алтернативи.
За нас beyond organic не е маркетингова фраза, а начин, олицетворяващ нашата реална дейност. Просто Дзен. Това е философията, според която ние отглеждаме нашата храна, за да храним семейството си.
Нашата ферма се разрастна постепенно през времето от чифликчийство до малка ферма. През цялото това време сме отглеждали пасищно пилета, кокошки, прасета, пчели, пъдпъдъци, гъски, зайци и деца.
Открихме, че сме добри в това да наблюдаваме природата, съветвайки се с нея за естествената среда и храна на животните. Така започна нашата хуманна грижа, предлагайки им същите благоприятни условия на живот, които хармонично интегрират хората и земята.
Нашата дейност и философия е "храна от първа ръка", което гласи, че не се занимаваме с търговия и прекупвачество на продукти, които не са произведени и отгледани лично от нас. Ние не можем да дадем гаранция за качество и питателност на храната, която е произведена далеч от нашите ръце, очи и души и да гласуваме сляпо доверие на етикети, лъскави реклами и бюрократичнии регламентирани документи. За тази цел ние направихме и дни за посещение, за да може лично да видите как се отглежда една питателна храна, създавайки връзка и доверие помежду си, бъдейки едни сътворци на един по-красив, по-здрав, хармоничен и съзнателен живот

Уважението ни към храната е уважение към живота, за това кои сме ние, какво ценим и какво правим.
В отглеждането на нашата храна ние отказваме да правим компромиси със здравето на земята, нейната дива природа, нашия фермерски екип или хуманната грижа към животните. 
Нашата храна е отгледана без ГМО соя, без хормони, антибиотици и други химични суровини. Животните се отглеждат хуманно, живеят на пасища под слънцето, бродят на свобода радвайки се на чистият планински въздух и симфонията на дивите птички.
Традиционните култури оценяват мазнините и вътрешните органи на животното повече от месото, затова ние се вслушахме в традициите си и обърнахме поглед обратно към корените си, съсредоточавайки се към производството на висoкокачествено съдържание на вътрешни органи и мазнини.
Ние вярваме в прозрачността на нашата работа. Може да ни посетите на място във фермата всеки едни момент, двадесет и четири часа, седем дни в седмицата.

 

 

 

 

 

 

 

В отглеждането на нашата храна ние отказваме да правим компромиси със здравето на земята, нейната дива природа, нашият фермерски екип или хуманната грижа към животните