This website use "cookies"
Cookies policy I understand

Елис Тейст

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Sorry, we didn't find any products matching your search criteria.


Фабриката „Аристеон” се намира на остров Закинтос-Гърция, тя е модерна, сертифицирана екологическа производствена единица за стандартизация и производство на маслиново масло екстра върджин. Предприятието започва своето съществуване през далечната 1850 година. За историята на неговото развитие свидетелства разположената в двора изложба, на която могат да се видят стари воденични камъни и части от механизми за изстискване на маслини. Продуктите са студено пресовани, ползват се маслини сорт Коронейка, отглеждани само на острова. Производството е бутиково и резултатът е първокласен екстра върджин зехтин за ценители и гурме специалисти. Предприятието е носител на редица международни награди. 

       

Уникалният екстра-върджин зехтин Dopia е различният и специфичен продукт на компанията. Той се произвежда в лимитирани серии от многовековни маслинови дървета сорт Dopia (над 1500 г.), с по-едър плод от популярните у нас Коронейки и има високо съдържание на полифеноли. Dopia са донесени на остров Закинтос от Венетите - келтско племе, което е превзело и управлявало района хилядолетия. Маслото е изключително и съчетава в себе си климата на острова и се приготвя от ръчно събрани плодове.

Продуктите се предлагат в метални кутии, за да не се излагат на пряка слънчева светлина и за да се запази най-дълго качеството им. Трите допълнителни вкуса на маслиновото олио като разновидности, които предлага фермата са: с лимон, с портокал и с чеснов вкус. Ефектът се постига чрез пресоване на плодовете или чесъна заедно с маслините и по този начин се получава деликатен вкус. Всички елементи са носители на сертификат за Защитено географско указание. Растенията се отглеждат в съответствие на Организацията за инспекцията и сертифициране на органични земеделски продукти в Гърция - DIO.

 

 

 

А Елис Тейст сме българския екип, който се грижи качественото маслиново масло да стигне до българския потребител...