This website use "cookies"
Cookies policy I understand

Ферма БРЕДАС

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Sorry, we didn't find any products matching your search criteria.


Пасищното отглеждане на животни е било основен поминък на дедите ни от векове насам. За съжаление, от годините на индустриалната революция насам навлиза и индустриалното отглеждане на животни. Казваме “за съжаление”, защото вместо да доведе до подобрение в качеството на месото и опазване на околната среда, индустриалното животновъдство води точно до обратното.

Ние сме решили да тръгнем по друг път и да извадим от прахоляка една позабравена традиция. Традиция, която повелява животните да живеят свободно, сред естествени пасища, без стрес и без напрежение. Да се хранят на паша, да пият от планински ручеи и да се радват на чист въздух. Защото те го заслужават, защото нас ни е грижа какво слагаме на трапезата и защото цялата тази идея е в синхрон с природата. Крайният продукт е чисто месо с неповторим вкус – вкусът на “BREDAS”.

  • ПАСИЩНО отглеждане

Нашите животни живеят свободно в среда близка до естествената им.

  • ЧИСТА храна

Животните се хранят в планинските пасища на Рила и Родопите.

  • ХУМАННО отношение

За нас работата с животни не е просто задължение, а начин на живот.

  • ЧИСТО месо

Нашата философия е проста - ние предлагаме чисто месо.

  • ПРЯСНа доставка

Доставяме месото по график, предварително съгласуван с Фармхопинг, за да сме сигурни, че продуктите ни са винаги пресни.

  • ГАРАНТИРАНО качество

От храненето, през подготовката на продукта, до самия етикет - ние се грижим всичко да е перфектно.

 

БРЕДАС е търговската марка под която две пасищни, животновъдни ферми реализират своите продукти директно на крайни клиенти. Основната идея е производството на чисто месо с гарантирано качество от пасището до Вашата трапеза.

 

Едната стопанисва животновъдна ферма, разположена в покрайнините на гр. Петрич. В стадото на фермата, наброяващо повече от 200 животни влизат елитните месодайни породи Абърдийн Ангъс, Галовей, както и традиционнoто Българско Кафяво Говедо. Животните прекарват по-голямата част от годината в пасищата на Рила планина, като само през най-суровите зимни месеци се прибират във фермата край гр. Петрич. Пасищното отглеждане в естествената им среда изгражда здрави и силни животни, които рядко боледуват и са приспособени да издържат спокойно метеорологичните приумици на времето в планината. Качеството на месото им е несравнимо, с правилно разпределена мраморираност и страхотен вкус. От 2017 г. започнахме сертификация за БИОЛОГИЧНО ПРОИЗВОДСТВО като още една допълнителна гаранция за предлаганото качество.

Втората стопанисва ферма в един от най-екологично чистите райони у нас – Родопите. Село Левочево, в което се намира фермата е разположено между Смолян и Пампорово и е чудесно място за излет в планината или разходка сред природата. Въздухът е изпълнен със свежест, а гледките са главозамайващи. Тук животните се отглеждат пасищно през по-голямата част от годината. Фермата е разделена на отделни стада, в състава на които влизат не само телета, но също така и овце и коне. Основната порода телета, отглеждани тук са Галовей, а другото стадо включва традиционното Сиво Искърско Говедо. Галовей е безпорен фаворит в категория качествено мраморирано месо, като не отстъпва дори и на Абърдийн Ангъс. Отгледано по девствените склонове на Родопите, това е месо несравнимо по качество в цял свят. От друга страна Сивото Искърско Говедо също защитава успешно челните места в класацията за най-вкусно телешко месо от традиционните български породи. Освен говеда, фермата отглежда и овце, отново пасищно и с най-високи вкусови и полезни за здравето характеристики. Не на последно място, ако посетите фермата, можете да пояздите породисти коне. Фермата е в процес на сертификация за БИОЛОГИЧНО ПРОИЗВОДСТВО, като се очаква сертификата да бъде издаден през 2018 г.