This website use "cookies"
Cookies policy I understand

Гъбена градина

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Sorry, we didn't find any products matching your search criteria.


"Гъбена градина" е проект и малка гъбоферма на "Балканско цвете" ЕООД, която е специализирана в отглеждането на  култивирани гъби от различни видове. Култивират се както гъби, предназначени за консумация, така и гъби, които са известни с лечебните си или диетични свойства.  Култивираните и лечебните гъби се отглеждат в условия, максимално близки до естествените. Сред гъбените култури, които са отглеждани или са в процес на внедряване могат да се изредят двуспоровата печурка, обикновената кладница, розова, жълта и бяла кладница, зимната припънка, юдиното ухо, шийтаке, майтаке, херициум , рейши и строфария. "Гъбена градина" е и търговска марка за инокулирани с гъбен мицел пособия за размножаване на гъбените култури в домашни или други любителски условия. Водещия продукт на серията "Гъбена градина" е „Къща за гъбки“ - нов и уникален за България продукт, но добре познат като концепция по света. Следвайки тенденциите в т.н. „градско земеделие“, той ви дава възможност да отгледате сами храната си вкъщи по един лесен, приятен и образователен начин.
„Къщата“ представлява кутия, съдържаща органичен субстрат, заразен с мицел на кладница (Pleurotus ostreatus), от който ще отгледате около килограм гъби. Лесно като детска игра - просто следвайте инструкциите и се забавлявайте!

 

„Къща за гъбки“ е нов и уникален за България продукт, но добре познат като концепция по света. Следвайки тенденциите в т.н. „градско земеделие“, той ви дава възможност да отгледате сами храната си вкъщи по един лесен, приятен и образователен начин.

Какво е „Къща за гъбки“?

„Къщата“ представлява кутия, съдържаща органичен субстрат, заразен с мицел на кладница (Pleurotus ostreatus), от който ще отгледате около килограм гъби. При следване на инструкциите и правилна експлоатация, може да очаквате първата реколта след около две седмици.

За кого е „Къща за гъбки“?

За този, който иска сам да си отгледа полезна, вкусна и екологично чиста храна в условията на собствения си дом, лесно и без специални приготовления.  За този, който си търси ново и интересно хоби. За този, който иска да направи оригинален и нестандартен подарък. И, разбира се, за децата – каква по-голяма радост от това да гледаш как гъбите ти растат (а те растат с часове)? Да не говорим, че това е урок по биология на живо.

Защо „Къща за гъбки“?

Защото удоволствието да отгледаш нещо със собствените си ръце е несравнимо (особено, ако след това може да го изядеш). Защото децата ще се забавляват и ще научат нови неща. И не на последно място – защото кладницата е много вкусна, полезна и дори лечебна гъба.

Как работи „Къща за гъбки“?

Отстранете предния капак, разрежете плика, напръскайте с вода и дръжте кутията на защитено от слънце място. Не забравяйте да поддържате влажността. След около две седмици ще оберете първите гъби. След като приключи целият период на плододаване, може да извадите субстрата и да го използвате като почвен подобрител за вашите цветя.

Отглеждането на гъби никога не е било толкова лесно.  Всичко е описано и илюстрирано по разбираем начин на кутията – просто следвайте инструкциите и се забавлявайте!