This website use "cookies"
Cookies policy I understand

Балкански легенди

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Meat

Затворете очи….

Чувате ли припукването на сухо дърво?

Виждате ли силния мъж, доволен от успешния лов ? 

Там е и жената –наглежда къкрещата на огъня гозба с прясно месо и горски билки.

Усещате ли подскачащите рошави  дечица ? 

Гората зеленее , а вятърът подухва едва с  мирис на млада трева …

Разбираш ,че в точно този миг  си невероятно близо до пълното щастие…

Просто е и е истинско!

Като Балкански легенди …..

„Балкански легенди”  са натурални месни продукти приготвени по стари български рецепти. Истинска храна, създавана както в миналото, когато са се използвали само натурални съставки.
Стъклените буркани с готово месо в собствен сос, няма как да не ви върнат в килера на баба….
В продуктовата гама са включени консервирани и сухи месни деликатеси от свинско, агнешко, телешко, конско, пилешко, кокоше, пуешко месо  с натурални подправки.
Месото е от специални  породиживотни, отглеждани хуманно, с натурална храна. Вкусът, ароматът и структурата на месото им не могат да се сравнят с тези на промишлено отглеждани животни , защото качеството на месото е пряко отражение на естествената храна и свободното движение. Затова месото им има високо съдържание на олеинова киселина, богата на ценните омега-3 полиненаситени киселини, които правят месото здравословно.
Комбинацията от всичко това прави месните продукти с марка „Балкански легенди“ вкусен и неустоим продукт.
А вятърът продължава да разказва ……

Балкански легенди е вдъхновение от все по-силната необходимост от чиста и неподправена храна. Храната създавана през годините, когато са използвани само и единствено натурални подправки. Продуктите са приготвени по стари български рецепти от биволски, агнешки и свински меса, в които ще усетите вкусът им балансиран с нежно добавени подправки. Качествата на месота са пряко отражение на естествената храна и свободното движение на животните. Това прави месото още по-здравословно.
Серията Балкански легенди е с изцяло нови рецепти, в които са ползват натурални подправки. Продуктите  съдържат готварска сол и микс от български билки и подпраавки. Не се ползват заместители на месото или отпадъци при транжирането. Не се ползват оцветители и всяка различна партида може да се различава от предходната по цвят. Но важното и определящо значение е чистата рецепта, а не външния вид на продуктите.