This website use "cookies"
Cookies policy I understand

Венец

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Currently most products do not have a proper translation and titles and descriptions are displayed in Bulgarian.
Please excuse us for the inconvenience.

I understand

Sorry, we didn't find any products matching your search criteria.


Ферма “Венец” произвежда хубава, вкусна храна - полезна за Вас, за хората зад нея, и за природата.
 
В нашите радинити до Плевенското село Тодорово и в Троянския Балкан отглеждаме над 80 вида плодове и зеленчуци по приниципите на био-земеделието и пермакултурата: без изкуствени торове или препарати; запазвайки и възстановявайки почвата и биоразнообразието; избирайки сортове, издрижливи към болести и суша. С този подход сме спечелила второ място в Европейския конкурс за “най-модерна ферма в България”. Тази година голяма част от градините ни ще получат био-сертификат. 
 
Плодовете и зеленчуците, узрели в собствените ни градини и други малки български стопанства, ги преработваме в работилницата ни в Тодорово и в сушилнята ни във Врабево. Произвеждаме 100% натурални сокове, сушени плодове и зеленчуци, както и апетитки и готови ястия в буркани, без никакви изкуствени добавки. Всяка съставка е внимателно подбрана: използваме само на слънце узрели, прясно откъснати плодове и зеленчуци, от които знаеме - ако не са наши - как и от кого са отгледани. Всеки продукт е направен и пакетиран на ръка от нашият екип, следвайки традиционни български и немски рецепти, както и нови насоки в здравословното хранене.
 

Гордееме се с това, че сме социялно отговорно предприятие. Всички нашите работници са на трудови договори със справедливи условия, и всеки желаещ получава възможност да расте при нас: голяма част от нашият ръководен екип са жени от ромски произход, които са започнали преди години като полевъдни работници. Вярваме, че инвестицията в хората се заслужава - и че ще осетите, че нашите продукти са направени с много любов. 
 
Също сме обедени, че чистата и честната храна трябва да бъде достъпна за всеки. За това сме създали Кооперацията “Чернялка” - КООПчето. Тя ще предлага готови маднжи в буркани на член-кооператорите си на ниски цени, срещо тяхното съдействие: Работайки няколко дни през годината на стопанствата, от които кооперацията ще купува суровините, ще се запознаят с производителите и ще станат част от производствения процес на качествена храна. 
 
Това е историята зад нашите продукти. Ще се радваме, ако решите да ни посетете и да се запознаете с нас!
 
За правописните грешки в този текст съм виновна аз, Катрин Цанев: собственик на Венец и полу-германка, която реши да се заеми със задачата да създаде устойчиво предприятие за хубава храна в селото на пра-дядо си Тодор, и още не се е отказала. 
 

 

Фирма "Венец" е създадена от Катрин Цанев - полу-Българка, полу-Германка. В екипа ни работят и управител, агроном и технолог, както и над 20 постоянни и сезонни работници.