Как работи

Кой може да участва?

Платформата е отворена за потребители и ферми от цял свят. farmhopping е платформа и ресурс - ние не участваме в самото развитие и/или управление на фермите. Всеки може да създаде свой профил във farmhopping, стига да отговаря на нашите изисквания за устойчиво земеделие и съответните нормативни изисквания.

Ако идеята за споделяне на фермите те вдъхновява и искаш да участваш, се регистрирай сега. А ако вече си решил да споделиш своята ферма, виж тук.

Всеки профил е независим - създаден и поддържан от собственика на съответната ферма

Фермите, които виждаш във farmhopping, имат пълен контрол и носят отговорност за профилите си. Фермерите се грижат за всичко, свързано с покупката от начало до край, включително пакетите, които предлагат и цените, които сами определят.

Колко струва?

Регистрацията във farmhopping е напълно безплатна и за ферми, и за потребители. Когато farmhopper направи плащане, основната част от средствата се прехвърлят към фермата, като ние задържаме малка част като комисионна.

Да подкрепиш ферма е нещо повече от покупката на продукт

Това е подкрепа за устойчивото земеделие, чрез която става възможно съществуването на малките ферми по света. Някои хора говорят за нуждата от здравословен и устойчив начин на живот. Другите просто стават част от farmhopping.

Да купуваш директно от фермера е различно от това да купуваш от супермаркета 

Когато купуваш от фермата, често се случва така, че продуктът се изработва специално за твоята поръчка. За изработката на всеки артикул е необходимо време, често по-дълго от очакваното. Забавянето се случва, въпреки че фермерите се опитват да произвеждат между поръчките. Продуктите, изработени ръчно, изискват повече търпение и от купувача, и от производителя. Такъв е животът във фермата - непредсказуем и истински.

Прозрачност, ветеринарен контрол и сертификати

Ние проверяваме верността на предоставените данни за всяка регистрирана ферма и се уверяваме, че тя следва устойчивите практики. Ние не сме контролиращ орган и фермите, които се регистрират на нашата платформа, са длъжни да отговарят на нормативните изисквания, които можеш да намериш тук.

Разбира се, винаги съществува риск дадена ферма да се окаже некоректна. Ето защо, ние разчитаме на твоята подкрепа за оценка на фермите. Всеки farmhopper има възможността да дава мнението си за фермите и техните продукти. При съмнения за некоректност от страна на фермата, ние ще направим проверка на място. Ако се докаже, че тази ферма не отговаря на нашите изисквания, ще задействаме процедурата по отстраняването й от платформата.

 

Сравнение на продукти