Нашата история

Историята на farmhopping започва с ферма Перун, намираща се в полите на Пирин планина. По време на едно п​ътешествие из българските планини един от основателите - Мишо, се натъква на чаровната малка ферма. Собственикът й, Тодор, развъжда и отглежда местни застрашени породи животни, като е особено отдаден на каракачанските овце. Оцеляването на фермата, обаче, е застрашено.

Тогава Мишо прави това, което му хрумва, за да помогне – предлага на Тодор всеки месец да му дава пари за отглеждането на две от овцете в стадото. В желанието си да намери по-устойчиво решение на проблемите на фермата, той се свързва с Роси, която през това време завършва своето образование в Лондон и се подготвя за кариера в сферата на инвестиционното банкиране. Роси мигновено се съгласява и решението й слага края на плановете за корпоративната й кариера. Към екипа се присъединяват и Орлин и Алекс, които вече имат солиден бизнес опит, и разполагат с техническите познания, необходими за създаването на платформата farmhopping.com. Екипът е допълнен от Руслан, който помага в доразвиването на идеята със своя творчески талант.

Първоначалната идея за подкрепа на малките семейни производители се развива и разраства и сега farmhopping е онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е достъпна за хората от града през онлайн платформата farmhopping.com.

Днес компанията се управлява от Роси и Орлин, които продължават да работят за мисията на farmhopping, свързана с подкрепата на малките и семейни ферми и осигуряването на удобен достъп на градския човек до чиста храна, произведена с грижа за природата и с грижа за здравето на неговото семейство.

През 2017 отвори и първият физически магазин на farmhopping, намиращ се в София - бул. Витоша 137 (на входа на Южен парк). Магазинът представя част от продуктите, налични в платформата и е място за запознаване както с тях, така и с фермерите, организиране на регулярни тематични събития и мн.др.

Новият ни физически магазин се намира на бул. Патриарх Евтимий 44, като основната ни идея е доразвиване и запознаване на все повече хора с идеологията на Фармхопинг, както и с повишаване стандарта на живот на нашите клиенти, посредством консумацията на чисти и качествени продукти. На същия адрес, ще намерите и ресторант Автентично. Всички рецепти в менюто на ресторанта са приготвени с фермерски продукти от онлайн платформата на Фармхопинг. 

През пролетта на 2020г. Фармхопинг става част от Кооперация СИС Кооп.

СИС Кооп е организация, работеща на принципа на взаимоподпомагане на членовете си при осъществяване и надграждане на дейността им. Специализирана е в идентифициране, подпомагане и финансиране на нуждите на своите кооператори - земеделски производители, животновъди и занаятчии.

Разполагаме с 26 регионални представителства на територията на цялата страна, с над 40 броя сътрудници;

Екипът на Кооперацията се състои от доказани специалисти е областта на земеделието, животновъдството, изработването на проекти, кредитиране и застраховане. Повече информация за нас можете да намерите на сайта ни http://siscoopbg.com/!

Сравнение на продукти